Український автогонщик Андрій КРУГЛИК у складі інтернаціональної команди TLM на автомобілі Ford Fiesta став переможцем 24-годинної марафонської гонки в Нюрбургрінгу (Німеччина) «Nordschleife» («Північна петля»).

Як повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН сам А.КРУГЛИК, його команда здобула перемогу в класі SP2 – спортивні автомобілі з робочим об`ємом двигуна до 1,6 тис куб. см.

При цьому він повідомив, що команда зайняла 61-е місце в абсолютному заліку.

Відео дня

А.КРУГЛИК повідомив, що змагання проходило в дуже складних погодних умовах, тому з 220 автомобілів, що стартували, до фінішу через технічні проблеми не змогли доїхати 62 автомобілі.

«Це дуже велика перемога. Наша команда дуже задоволена», - сказав А.КРУГЛИК.

За його словами екіпаж складається з 4 чоловік, кожен гонщик керує автомобілем впродовж 2 годин, після чого впродовж 6 годин відпочиває і знову сідає за кермо.

Змагання проходило 9-10 червня.

Гонка «24 години Нюрбургрінга» проводяться з 1970 року і входить в четвірку найпрестижніших і найзнаменитіших марафонських гонок світу. Цей марафон вважається найскладнішим зі всіх аналогічних гонок, оскільки проходить на абсолютно неповторній трасі – довжина кільця 20 км, півтори сотні поворотів непередбачуваної конфігурації, перепад висот на спусках 300 м.