19 червня 2007 року в інформаційному агентстві УНІАН відбудеться спільна прес-конференція Ради суддів України та всеукраїнської громадської організації «Фундація сприяння правосуддю». Темою прес-конференції є обговорення ситуації, що склалася у судовій системі України, зокрема щодо забезпечення незалежності суддів та певного конфлікту у питаннях призначення суддів на адміністративні посади у судах.

  У зв’язку з критичною ситуацією, що виникла у судовій гілці влади держави, під час останнього засідання Ради суддів України були прийнято рішення про скликання позачергового З’їзду суддів України. В рамках підготовки до заходу, а також для висвітлення реальної позиції Ради суддів України, у прес-конференції візьме участь заступник голови Ради суддів України – Василь Іванович Гуменюк.

 16 червня 2007 року відбувся черговий з’їзд всеукраїнської громадської організації «Фундація сприяння правосуддю», яка об’єднує біля тисячі українських суддів, де делегатами було прийняте рішення про підтримку позиції Ради суддів України у питанні призначення суддів на адміністративні посади, а також про неприпустимість тиску на судовий корпус України. В рамках спільної прес-конференції від Фундації сприяння правосуддю прийме участь голова правління організації – Тарасова Катерина Ігорівна.

Відео дня

 Під час прес-конференції можливо буде отримати оперативну інформацію та відповіді, щодо позиції судового корпусу України відносно ситуації навколо призначення суддів на адміністративні посади у судах та щодо останніх рішень Верховної Ради України та Вищої Ради Юстиції відносно цього питання.

 

 Контактна особа:

Катерина Ігорівна Тарасова,  моб.тел. (063) 222 78 22.