Викладачі і студенти Київського міського педагогічного університету ім. Б.Грінченка просять КМДА припинити тиск на університет.

Про це вони заявили сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

Проректор з експериментальної роботи університету Елла БЄЛКІНА зауважила, що з кінця 2006 року в університеті постійно проводяться перевірки, зокрема, чотири з них - перевірки фінансово-господарської діяльності вуза.

Відео дня

За її словами, ці численні перевірки перешкоджають нормальній студентсько-викладацькій роботі. Вона додала, що під час перевірок порушень не було виявлено, проте перевірки тривають.

У свою чергу декан філологічного факультету педагогічного університету ім.Б.Грінченка Станіслав КАРАМАН заявив, що сьогодні “йдуть звинувачення про порушення фінансово-господарського характеру, здійснені ректором”, крім того, ректора Зінаїду СІВЕРС звинувачують у відсутності вченого ступеня доктора, у тому, що вона не є професором, тому не може очолювати університет. “Але ми знаємо, що фінансових порушень немає, і на це є акти, які це підтверджують”, - додав він.

За словами викладачів, проблему щодо відсутності наукового ступеня у ректора університету можна вирішити наступним чином: надати їй певний час для написання і захисту докторської дисертації.

Викладачі і студенти університету зазначають, що ректор З.СІВЕРС, перебуваючи вісім років на цій посаді, зробила усе для розвитку цього навчального закладу, і не хочуть, щоб його очолила інша людина. Професорсько-викладацький і студентський колективи університету звертаються до ЗМІ з проханням об’єктивно висвітлювати ситуацію, яка склалася навколо університету.

У свою чергу, заступник начальника Головного управління освіти Київської міської державної адміністрації Лідія НЕСТЕРЕНКО, присутня у конференц-залі УНІАН, повідомила, що Київський міський педагогічний університет ім.Б.Грінченка був створений рішенням Київської міської ради і фінансується на кошти міського бюджету, тому КМДА має право перевіряти доцільність їхнього використання. За її словами, цього року на утримання університету виділено 13,7 млн. грн. Л.НЕСТЕРЕНКО заявила, що у цих перевірках вона не бачить жодного тиску.

Довідка УНІАН. Київський міський педагогічний університет ім.Б.Грінченка – вищий навчальний заклад четвертого рівня акредитації, комунальної форми власності. На 4-х факультетах за 24-ма спеціальностями навчаються 2,5 тисячі студентів. Щорічно тут підвищують кваліфікацію 8 тисяч педагогічних працівників Києва.