14 червня 2007 року Партія Зелених України організувала всеукраїнський захід щодо здачі крові. У Всесвітній день донора Зелені вирішили об’єднати зусилля громадськості для порятунку людського життя. Більше 20  регіональних організацій ПЗУ по всій території України підтримали акцію. До центрів здачі крові прийшли як члени партії так і прибічники ПЗУ. В Києві до  Міського  центру крові прибули члени Київської міської організації ПЗУ та представники Всеукраїнської молодіжної  організації «Зелена молодь України».

Щодня в країні виникає потреба в переливанні крові для лікування таких захворювань як гемофілія, апластична анемія, лейкемія та захворювання імунної системи. Донорська кров потрібна людям, які потрапили в аварію та отримали серйозні травми, а також людям, які потребують різних операцій, від кишкової непрохідності до пересадки органів. Крім цього переливання крові потрібні жінкам під час народження дітей, особливо під час кесаревого розтину. В цьому році день донора присвячений саме безпечному материнству, щоб показати – добровільні донори можуть врятувати тисячі життів жінок та дітей. За статистикою під час народження гинуть 500 000 жінок у сввіті, адже сильна кровотеча може обірвати життя кожної жінки, якщо їй вчасно не буде надана медична допомога.

Донором може стати кожна здорова людина віком від 18 до 60 років. На сьогодні в Україні спостерігається криза в цій галузі, а донорство в Україні стало занепадати. За останні 16 років кількість донорів суттєво зменшилося, а служби медичної допомоги часто не в змозі надати комплексну допомогу. Якщо на 1991 рік в Україні був 1 мільйон 464 тисячі донорів то на сьогодні їх не більше 500 тисяч. Відповідно, відсутність потрібної кількості донорів та зношеність обладнання становлять небезпеку для здоров’я тисяч українців.

Відео дня

Люди, які постраждали під час ДТП, жінки, які народжують, та діти, що страждають на дефіцит крові – чекають від нас дій та допомоги. Приєднуйтеся до нас, допоможіть тим, хто цього насправді потребує. Станьте донором, так як кожне людське життя є цінним! Не будьмо байдужими до чужої біди!

Прес-служба ПЗУ