П’ять політичних партій створили Громадянсько-політичний союз патріотичних сил України. До складу союзу ввійшли Партія патріотичних сил, Республіканська Християнська партія, Ліберальна партія, Партія відродження села, партія “Третя сила”.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили лідери цих партій.

Метою об’єднання задеклароване об’єднання зусиль щодо сприяння розбудові громадянського суспільства та соціально-правової держави.

Відео дня

СПС заявляє, що готовий взяти участь у дострокових парламентських виборах і запропонувати суспільству програму ефективного розвитку країни. При цьому СПС вважає, що тільки зміна виборчої системи та проведення виборів за відкритими партійними списками, коли кандидати від партій висуваються у кожному з 450 виборчих округів і займають місце у списку партії відповідно до кількості набраних голосів, забезпечить стабільну роботу парламенту та відповідальність депутатів перед своїми виборцями.

СПС також виступає проти норми виборчого закону, згідно з якою перерозподіляються голоси виборців, віддані за партії, котрі не подолали виборчий бар’єр, і закликає ВР скасувати цю норму та виборчий бар’єр загалом. Лідери партій – членів СПС вважають, що у парламенті має бути представлений увесь спектр політичних сил, за які віддадуть свої голоси виборці.