Екологи просять світову спільноту долучитись до їх вимог щодо збереження зелених зон у Києві, зокрема, Всеукраїнського парку борців за свободу і незалежність України та Протасового яру.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявили віце-президент благодійного фонду “Київська ландшафтна ініціатива” Володимир КОЛІНЬКО и голова молодіжного відділення Національного екологічного центру України Олексій ВАСИЛЮК.

“Можливо, висновки експертів з Канади чи США будуть для наших посадовців більш впливовими”, – сказав В.КОЛІНЬКО.

Відео дня

У свою чергу О.ВАСИЛЮК додав, що вважає неефективними методи акцій протесту і пікетування місць будівництва. “Немає сенсу в організації акцій, тому ми намагаємось доводити до широких кіл громадськості проблеми щодо стихійної забудови столиці. Ми маємо винести це питання на міжнародний рівень і на реакцію світової діаспори”, - зазначив він.

Зокрема, йдеться про будівництво Московського містечка на території зеленої зони Всеукраїнського парку борців за свободу і незалежність України на Троєщині, а також про забудову Протасового яру, котрий належить до останніх перлин київської природи. За інформацією О.ВАСИЛЮКА, інвестором обох проектів виступає компанія “Інтеко-Буд”, засновником якої є дружина московського мера Юрія ЛУЖКОВА Олена БАТУРИНА.

“Головне те, що практично останню зелену зону, що мусить забезпечувати озелененням і місцем відпочинку найбільш населений мікрорайон Києва, планують повністю забудувати, звівши якість життя троєщинців до мінімуму. Більше того, парк є свого роду буфером для житлових масивів Троєщини від загазованості, спричиненої постійними автомобільними заторами на Московському мосту”, - вважає еколог.