У Києві презентовано каталог Аукціонного дому «Макдугалл», присвячений аукціону російського мистецтва, який відбудеться 15 червня в Лондоні.

Як повідомила на прес-конференції-презентації директор Аукціонного дому «Макдугалл» Катерина МАКДУГАЛЛ, на червневі торги аукціонний дім представить нову колекцію з 350 лотів, яка попередньо оцінена в понад 13 млн. дол.

Як передає кореспондент УНІАН, за словами К.МАКДУГАЛЛ, колекція розділена на дві тематичні частини, кожній з яких присвячений окремий том каталогу, і окремі – вранішні і денні - торги.

Відео дня

К.МАКДУГАЛЛ зазначила, що перша частина каталогу – «Аукціон Російського Мистецтва 19-20 століть» включає класичний живопис і графіку, картини майстрів Російського Зарубіжжя і роботи російського авангарду: Крижицького, Серебрякової, Шагала, Попової, Кондратенко, Сарьяна, Ланського, Васильєвої, Анісфельда та ін.

Друга частина каталогу – «Післявоєнне і Сучасне Російське Мистецтво» присвячена мистецтву 1960-80-х років, повідомила директор Аукціонного дому «Макдугалл».

«Безумовно, родзинкою стане продаж робіт з чудової колекції Олександра Глезера - одного з найвідоміших збирачів радянського неофіційного мистецтва», - підкреслила вона.

За словами К.МАКДУГАЛЛ, речі з його колекції, а також велика збірка творів Василя Ситникова, Оскара Рабіна, Володимира Немухіна та багатьох інших діячів андеграундного мистецтва, починаючи з представленої в повному складі Ліанозовської групи і закінчуючи ленінградськими "новими художниками" і Тімуром Новіковим, дозволяють аукціонному дому «Макдугалл» запропонувати на перші в його історії спеціалізовані торги сучасного мистецтва одну з самих представницьких і вичерпних колекцій.

Також, зазначила К.МАКДУГАЛЛ, новинкою торгів стане серйозний розділ бронзи і скульптурних об`єктів, що включає роботи Олександра Нея, Леоніда Сокова, Леоніда Пуригіна, Михайла Шемякіна та інших широко відомих як в Росії, так і на Заході майстрів радянського «неофіційного мистецтва».