Сьогодні на прес-конференції в УНІАН за підтримки Першої Національної мережі супермаркетів металу УГМК було презентовано Перший національний диск всесвітньо відомого Київського дитячого хору «Щедрик».

Диск складається з 12 творів українських композиторів - М.Леонтовича, М.Лисенка, П.Козицького, О.Кошиця, а також сучасних авторів В.ЗУБИЦЬКОГО та Р.СУРЖІ. «Саме тому альбом назвали національним», - зазначила художній керівник і головний диригент хору «Щедрик» Маріанна САБЛІНА.

Слід зазначити, що цей диск є своєрідним підсумком до завершення філармонійних концертів містами України, які хор «Щедрик» започаткував цього року. Ці концерти були платними, тому М.САБЛІНА називає їх «не цілком звичайним явищем в Україні. Вона також додала, що не пам’ятає, аби дитячий колектив давав платні філармонійні концерти й збирав повні зали. “Тому ми дуже щасливі, і це для нас великий приємний досвід. Цей диск є логічним завершенням цього туру”, - зауважила керівник хору.

Відео дня

Учасниками прес-конференції стали також деякі юні артистки хору. Одна з них зазначила, що «родзинкою диску є композиція «Алілуя» українського композитора Романа СУРЖІ”. “Цей твір став кращою світовою прем’єрою на Міжнародному конкурсі у Ватикані”, - з гордістю розповіла юна артистка Ольга.

Уже впродовж двох років генеральним партнером дитячого хору «Щедрик» виступає Перша Національна мережа супермаркетів металу УГМК.

Директор з розвитку та корпоративного управління компаній УГМК Людмила ТКАЧ висловила велике задоволення, що саме вони мають честь сприяти розвитку хору «Щедрик». Також Л.ТКАЧ зазначила, що вони ставлять своїм завданням зробити хор відомим у всіх регіонах України, бо коли УГМК познайомилася з «Щедриком», то була дуже здивована, що «такий колектив який має великий попит за кордоном, майже не відомий в Україні».

Хор «Щедрик» засновано в 1971 році видатним майстром хорового мистецтва Іриною САБЛІНОЮ. Сьогодні в складі хору понад 100 дітей різного віку, які навчаються у відповідних вікових групах. Близько 50 виконавців входять до концертного складу «Щедрика».

Починаючи з 2004 року художнім керівником і головним диригентом хору «Щедрик» є М.САБЛІНА.

У репертуарі хору – музика ренесансу, бароко, класика, сучасна музика, обробки пісень народів світу. Всі твори виконуються мовою оригіналу.

Овації на честь співу «Щедрика» звучали багато разів в найпрестижніших залах світу: Колонному залі ім. М.Лисинка Національної філармонії України, Великому залі Московської консерваторії ім. П.І. Чайковського, Mozarteum Зальцбурга, Beethhvenhalle Бонна, Roy Thomson Торонто тощо.

«Щедрик» – лауреат та володар Гран-прі таких міжнародних конкурсів, як Kathaumixw (Канада), America Fest (США), XXXVI Міжнародний фестиваль хорового співу в Мендзездроє (Польща), Musica Sacra a Roma (Італія).

Креативну підтримку надає соціально-інжинірінгова агенція «Гайдайком».