Громадський суд України (ГСУ) заявляє про незаконне відчуження об`єктів соціального призначення київського ВАТ “Меридіан” ім. Королева. Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив представник ГСУ – громадський суддя Ярослав МІСЯЦЬ.

Згідно з його інформацією, голова профспілки і колектив ВАТ “Меридіан” звернулися до ГСУ з проханням захистити майно підприємства від рейдерської атаки. “Працівники підприємства заявили, що вони були позбавлені можливості користуватися об`єктами соціального призначення, побудованими їх власними руками. Серед об`єктів, які були відчужені у ВАТ “Меридіан” - палац культури ім. Королева в Києві, комбінат харчування, бази відпочинку “Рось” і “Десна”, молодіжний табір “Космос”, - повідомив Я.МІСЯЦЬ.

За його словами, “незаконне відчуження об`єктів соціального призначення сталося внаслідок наказу Міністерства машинобудування, військово-промислового комплексу і конверсії (розформовано в 1997 році, правонаступником Мінмашпрому є Міністерство промислової політики України - УНІАН) і Фонду держмайна України про створення на базі ВАТ “Меридіан” ВАТ “СПК “Меридіан”, якому було передано всі об`єкти соціального призначення, що належать ВАТ “Меридіан”.

Відео дня

Я.МІСЯЦЬ повідомив, що “на сьогоднішній день, за даними ГСУ, ВАТ “СПК “Меридіан” вже не є власником об`єктів нерухомості ВАТ “Меридіан”. Акції “СПК “Меридіан” були відчужені за рейдерською схемою і встановити їх фактичного господаря поки що не вдалося”, - заявив Я.МІСЯЦЬ.

Разом з тим, за його даними, хранителем акцій є АБ “Укргазбанк”.

ГСУ має намір впродовж місяця з’ясувати, хто є власником акцій ВАТ “СПК “Меридіан”, які за його словами, де-юре належать трудовому колективу ВАТ “Меридіан”.

“Ми працюватимемо над тим, щоб повернути об`єкти соціального призначення працівникам ВАТ “Меридіан”, - сказав Я.МІСЯЦЬ.

Довідка УНІАН. ВАТ "Меридіан" ім. С.П.Корольова створене в 1953 році. Основним напрямком діяльності підприємства є - розробка і виробництво метрологічної радіовимірювальної апаратури, яка використовується для метрологічного забезпечення і комплектування радіо- і електромеханічних систем. Електронне устаткування, розроблене і вироблене підприємством, використовуються в космічній техніці.