31 травня 2007 року благодійна організація «Фонд братів Кличків» та компанія «Кока-Кола Україна» підвели підсумки конкурсу у рамках спільного проекту «Клич друзів - граймо разом!» та офіційно оголосили відібрані в результаті конкурсу заявки на спорудження 15-ти дитячих спортивних майданчиків у 2007 році.

Проект «Клич друзів - граймо разом!» розпочався у 2005 році за ініціативи

БО «Фонд братів Кличків» та підтримки компанії «Кока-Кола Україна» і має на меті зниження рівня ослабленості здоров’я та захворюваності серед молоді, а також повернення традиції здорового способу життя та створення умов для спільного родинного дозвілля шляхом створення мережі дитячих спортивних майданчиків по всій Україні.

Відео дня

У 2007 році організатори оголосили унікальний всеукраїнський конкурс та відібрали місця для встановлення майбутніх дитячих майданчиків на підставі листів з усієї України. Основними критеріями відбору заяв були такі: наявність колективного листа (не менше, ніж від 20 дітей) з обґрунтуванням необхідності побудови майданчика та описом місця розміщення; наявність листа-дозволу від райдержадміністрації (ЖЕКу) на розміщення; фото місця.

Конкурс тривав з 1 квітня по 15 травня 2007 року. Всього було отримано близько 600 заяв. Процес розгляду та відбору заяв проходив у декілька етапів, у результаті чого були відібрані 15 заяв на встановлення дитячих спортивних майданчиків по всій території України.

Перший майданчик буде встановлено вже у червні 2007 р. у  м. Запоріжжя. Під час урочистого відкриття будуть проведені спортивні змагання між дітлахами міста та вручення призів.

Протягом 2005-2006 рр в рамках Проекту «Клич друзів - граймо разом!» у Києві, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі та Львові було збудовано та відкрито 35 дитячих спортивних майданчиків прибудинкового формату. Загальна площа одного майданчика становить близько 200 кв.м., вони повністю відповідають усім сучасним екологічним вимогам, правилам безпеки та вирізняються стильним, яскравим дизайном. Юні любителі спорту можуть не лише скористатися стандартним спорядженням спортивного майданчика (як то тренажери, гімнастичні комплекси), а й пограти у баскетбол чи настільний теніс.

Віталій Кличко, оголошуючи результати цьогорічного конкурсу, зазначив: „Усі ми прагнемо, щоб наші діти росли здоровими, сильними і гармонійно розвиненими. Нас непокоїть те, що у  багатьох містах та селах України дітлахи не мають можливості займатися спортом неподалік від своїх помешкань. У цьому році ми обираємо місця для реалізації нашого проекту на конкурсній основі, щоб надати шанс жителям усіх куточків України позмагатися за спортмайданчик на своєму подвір’ї. Ми вдячні нашому вірному партнеру  - Компанії „Кока-Кола Україна”- яка активно підтримує наші ініціативи».

Для компанії „Кока-Кола Україна” участь у проекті «Клич друзів – граймо разом!» є важливим кроком реалізації політики корпоративної відповідальності, що є основним напрямом у зв`язкахз українською громадськістю.

Соня Соутус, Віце-президент із зв`язків з громадськістю, група Євразія,

Компанії „Кока-Кола” наголосила:

„Участь у такому яскравому та корисному проекті є великою честю для Кока-Кола. Працюючи вже 15 років на ринку України, наша Компанія стала справжнім місцевим брендом, для якого цінності українців є близькими та важливими. Здоров`я підростаючого покоління, можливості для його фізичного розвитку та активного відпочинку не можуть не хвилювати, і ми з радістю продовжуємо співпрацювати з Фондом Братів Кличків та підтримувати будівництво нових дитячих спортивних майданчиків по всій Україні.”

Додаткова інформація:

Фонд братів Кличків - всеукраїнська благодійна організація, заснована 2003 року Віталієм та Володимиром Кличками. Місія організації - створення належних умов для гармонійного розвитку молодого покоління України. Головна мета діяльності - розробка та впровадження соціальних проектів, пошук додаткових коштів на їх фінансування та розвиток партнерської співпраці заради виконання місії організації. При цьому основними напрямками діяльності є: популяризація здорового способу життя; боротьба з соціальними недугами української молоді, передусім, з наркоманією та СНІДом; соціальна підтримка дітей, які потребують допомоги; підтримка талановитої молоді.

Coca-Cola – найбільш відомий у всьому світі газований безалкогольний напій. Сьогодні у світі під торговою маркою компанії Coca-Cola випускається більше 300 видів напоїв.

В Україні вперше цей напій скуштували у 1982 році, а виробляти на українському ринку почали у 1992 році. З цього моменту  Компанія «Кока-Кола Україна» - лідер вітчизняного ринку безалкогольних напоїв.

З інших питань звертатись до організаторів:

-  Президента БО «Фонд братів Кличків» Ганни Старостенко 490 80 06, fund@klitschko.com

-  Директора по зв`зках з громадськістю Компаніїї „Кока-Кола Україна” Олесі Жулинської 490-07-07                             ccbu@cchbc.com

 

Адреси, за якими буде побудовано дитячі спортивні майданчики:

1.        Київська обл., м. Переяслав-Хмельницький, вул. Сухомлинського, 32

2.        Житомирська обл., м. Новоград-Волинський, вул. Шевченка, 31

3.        м. Житомир, вул. Б. Бердичівська, 87

4.        Вінницька обл., Немирівський р-н, смт. Брацлав, вул. Ангельська, 28

5.        Черкаська обл., Уманський р-н, с. Ладижинка, вул. Леніна, 12, Ладижинська спеціальна загальноосвітня школа - інтернат

6.        Полтавська обл., м. Лубни, вул. Леніна, 33

7.        Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Тополина, 18/5

8.        м. Запоріжжя,  вул. Садова, 5, Центральний парк

9.        Донецька обл., м. Харцизьк, вул. Краснознаменська, 87а

10.      Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Гагаріна, 108

11.      Харківська обл., м. Чугуєв, пров. Сосновий, 1

12.      АР Крим, м. Сімферополь, вул. Желєзнодорожна, 8

13.      АР Крим,  м. Красноперекопськ, вул. Толбухіна, 17, Центр соціальної служби для молоді

14.      Львівська обл., м. Радехів, вул. Паркова, 17

15.      Івано-Франківська обл., Рожнятівський р-н, с. Ясень, Обласний дитячий санаторій   «Ясень» ім. Митрополита Андрея Шептицького