Діяльність урядової робочої комісії з інвентаризації профспілкового майна буде неефективною через її склад.

Таку думку висловив голова Національного форуму профспілок України (НФПУ) Мирослав ЯКІБЧУК сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Коли до розподілу майна незалежної структури постановою уряду долучаються сторонні люди, які, до того ж, не мають досвіду роботи у профспілковому русі, це порушує не лише принципи справедливості, а й просто закони елементарної логіки”, - сказав М.ЯКІБЧУК.

Відео дня

За його словами, уряд 26 квітня створив спеціальну Комісію у складі 30 осіб. “До складу комісії увійшли представники уряду, організацій роботодавців, депутати різних рівнів, але чомусь лише три представника профспілок. Ми надсилали заявки щодо своїх представників, але ми не отримали на них відповіді”, - додав він.

Голова НФПУ також повідомив, що впродовж місяця роботи комісії “питання так і не зрушилось з мертвої точки”. Він переконаний, що змінити ситуацію може лише “створення альтернативної комісії, до складу якої увійдуть представники інших незалежних профспілок, а матеріали, які відшукає ця комісія, будуть передані до правоохоронних органів”.

“Рядові члени ФПУ не повинні страждати через помилки свого керівництва. Факти розкрадання майна мають спонукати профспілкові організації до ефективнішої роботи. Але аж ніяк до конфіскації майна, яке належить усім членам профспілкового руху”, - вважає М.ЯКІБЧУК.

Як повідомляв УНІАН, 12 січня Верховна Рада України ввела мораторій на відчуження майна, яке знаходиться у володінні Федерації професійних спілок України

За ухвалення відповідного закону проголосували 357 народних депутатів із 366, зареєстрованих у залі.

Законом вводиться тимчасовий мораторій на відчуження нерухомого майна санаторно-курортного і туристичного призначення та інших основних засобів виробництва, яке знаходиться у володінні Федерації професійних спілок України та суб`єктів ведення господарства, учасником (акціонером, засновником) яких є ФПУ, з метою усунення порушень прав при їх відчуженні.

6 лютого Президент України Віктор ЮЩЕНКО повернув у ВР цей закон зі своїми пропозиціями для повторного розгляду відповідно до частини другої статті 94 Конституції України.