31 травня вперше відбудеться церемонія нагородження кращих юристів України премією «Юридична премія 2007 року».

Про це повідомив на прес-конференції в агентстві УНІАН редактор газети «Юридична практика» Юрій ЗАБАРА, яка виступила ініціатором проекту .

«Основна ідея цього заходу полягає в тому, що на тлі правового нігілізму, що відбувається в країні, повної відсутності пошани до права, судам ми хочемо показати, що в Україні є професійні юристи, які одержують нагороди саме за професійні досягнення, а не за популістські вислови, статус депутата чи приналежність якоїсь партії», - сказав він.

Відео дня

Усього представлено 18 номінацій, зокрема, «Кращий корпоративний юрист», «Кращий юрист з нерухомості», «Кращий юрист з інтелектуальної власності», «Кращий судовий юрист», «Кращий юридичний відділ банку», «Кращий юридичний відділ державної установи», «Кращий партнер юридичної фірми», «Іноземна юридична фірма».

З іменами фіналістів по відповідних номінаціях можна ознайомитися в газеті «Юридична практика» №21 (491) від 22 травня.

За словами Ю.ЗАБАРИ, номінантів обирала спеціальна комісія, куди, зокрема, входить заступник глави Секретаріату Президента Ігор ПУКШИН.

Він також відзначив, що перемога кожного номінанта підтверджується документами, обсягами операцій, виграними справами.

Ю.ЗАБАРА повідомив, що спочатку церемонію планувалося провести в Національному палаці «Україна», але потім організатори прийняли рішення провести церемонію «менш масштабно», аби більше грошей передати доброчинному фонду.

Очікується, що на церемонію будуть запрошені відомі юристи України.

За словами Ю.ЗАБАРИ, номінанти вносили добродійні внески, і зібрана сума в 5 тисяч 700 гривень буде переказана доброчинному фонду «Кожній дитині України».

Як повідомила представник фонду Тетяна ТИМЧЕНКО, гроші будуть використані для допомоги Центрам матері і дитини.