988 р. н.е. На берегах ріки Дніпро сталася подія, яку згодом назвуть епохальною у житті не тільки давньоруської держави, а й всієї східнослов`янської цивілізації, до якої в першу чергу належить Україна. І складно переоцінити той загальновизнаний факт, що саме Київ став містом-засновником того історичного й культурного нашарування, що стало основою в житті слов`янських народів. Для Православної віри й духовного збагачення східних слов`ян.

2007 р. н.е. Видатна подія, яка лежить на поверхні української історії, згадується лише в церковному календарі: «День Хрещення Русі. 14 серпня».

І це в той час, коли Україну розривають політичні й культурні кризи. Коли десятки політичних партій і рухів намагаються нав`язати якусь «ідеологію спільності» шляхом застосування всіляких політ-технологій, ми спостерігаємо колосальне забуття власної історії. Історії Києва, Київської Русі, України.

Відео дня

Саме із цієї причини наприкінці 2006 року була створена Міжнародна Громадська Організація «День Хрещення Русі», у якій об`єднуються відомі діячі культури, представники ділових кіл і громадськості, задача якої - підготовка й проведення щорічного свята «День Хрещення Русі». Зокрема, це полягає в проведенні культурних, благодійних, культурно-богословських, просвітительських заходів, присвячених зміцненню в суспільній свідомості цього свята, як визначної історичної дати в житті слов`янських народів. Для збереження історичної правди та привернення уваги громадськості до духовного коріння нашого народу, Соборності й затвердження споконвічних історичних і культурних традицій нашої країни.

Святкування Дня Хрещення Русі 2007 року - це свого роду генеральний старт. На сьогодні силами МГО «День Хрещення Русі» ініційований цілий ряд заходів як просвітительського, так і громадського характеру. Зокрема, закінчується робота над створенням безпрецедентного мультиплікаційного 3D серіалу «Сказання про Хрещення Русі», за основу якого взята однойменна робота св. Дмитра Ростовського. 20 серій незабаром вийде на екрани одного з телеканалів країни. На Набережній Дніпра, неподалік Успенської Києво-Печерської Лаври, біля пам`ятника засновникам Києва, планується урочиста закладка будівництва храму св. кн.. Володимира й купалень, які мають всі шанси стати одним з культових місць міста. Стаціонарно обладнане місце буде служити не тільки для щорічних купань у День Хрещення Русі, на свято Водохреща й т.п., але й для щоденного пам`ятного купання (як це відбувається на Йорданиті, що на річці Йордан в Ізраїлі), обряду Хрещення та ін.. 12 серпня на Співочому полі планується проведення масштабного open-air концерту. Уже підтверджена участь гр.. Брати Карамазови, ДДТ і ведуться переговори з іншими музикантами, які об`єднають своє мистецтво з хоровим духовним співом і оригінальною постановкою. Паралельно силами МГО «День Хрещення Русі» проводитиметься широка промо-кампанія в першу чергу просвітительського характеру, щоб нагадати кожному жителю нашої країни про наше спільне історичне коріння.

І, нарешті, не менш важливе: діяльність Організації є абсолютно аполітичною. Із Благословення Блаженійшого Володимира, митрополита Київського та всієї України, який очолив Оргкомітет Святкування, для нас головним завданням є організація свята для всього українського народу, незалежно від віросповідання, політичних поглядів та світогляду. Ми впевнені -  це наше спільне свято, яке своїм історичним масштабом може справедливо служити тим самим незаплямованим ані політикою, ані технологіями єдиним чистим і консолідуючим символом у житті слов`янських народів.

З повагою, МГО «День Хрещення Русі»

                                            Прес-конференція відбудеться

                                             24 травня 2007р., у 12.30

                                             За адресою: м.Киев, вул. Хрещатик 4 (УНІАН)

    

                                             Акредитація журналістів по-телефону:

                                             8 (067) 232-46-40 Аліса