Австралійський Університет Гріффіт, який має програми обміну та партнерства з більш ніж 170 університетами світу, зацікавлений у започаткуванні академічних проектів з провідними вищими навчальними закладами України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив віце-ректор Університету Гріффіт Крістофер МАДЕН cьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він зазначив, що сьогодні відбулась його зустріч з представниками 11 вищих навчальних закладів України, де було обговорено можливу співпрацю.

Відео дня

За словами К.МАДЕНА, Університет Гріффіт є першим австралійським університетом, що планує започаткувати спільні академічні проекти з провідними вищими навчальними закладами України, а саме: академічний обмін студентами, спільні дослідницькі проекти, обмін педагогічними кадрами.

К.МАДЕН підкреслив, що щороку в Університеті Гріффіт могли б навчатися близько 50 українських студентів. Навчання коштуватиме 15 тис. австралійських дол. на рік плюс 13 тис. австралійських доларів за проживання та харчування. В Університеті Гріффіт студентам дозволяють під час навчання працювати і таким чином вони можуть сплачувати за навчання.

У свою чергу директор з регіонального розвитку Університету Гріффіт Пітер РАДЛІНГ, який вже неодноразово відвідував Україну, відзначив якість вищої освіти в Україні.

Він повідомив, що в Університеті Гріффін навчаються 35 тис. студентів, з яких 7 тис. - іноземні студенти з 123 країн світу. За рейтингом, розробленим австралійським університетом Мельбурна, Університет Гріффіт посідає 10-те місце серед 39 університетів.

Загалом в Австралії навчається 160 тис. іноземних студентів.

За його словами, Університет Гріффіт був обраний університетом №1 для іноземних студентів з 23 країн світу, включаючи Канаду, Швецію, Японію, Арабські Емірати.

Історія цього навчального закладу розпочалася у 1881 році, коли був заснований Квінслендський коледж мистецтв (найстаріший мистецький коледж Квінсленду). Другим імпульсом стало відкриття в 1957 році Квінслендської Консерваторії (однієї з провідних консерваторій Австралії).

У 1971 році парламент штату Квінсленд надав Гріффіту статус комплексного університету. Саме Університет Гріффіт започаткував перші австралійські навчальні програми з вивчення і планування розвитку навколишнього середовища, популярної музики, мультимедійних технологій, маркетингу і біомедицини.

Університет має понад 30 спеціалізованих дослідницьких центрів та знаходиться у центрі розвитку світової науки.