На інвестиційному форумі «Стратегія Київщини: Партнерство. Інвестиції. Розвиток», що пройде у Києві 18-19 травня в рамках святкування 75-річчя заснування Київської області, очікується виступ Президента України Віктора ЮЩЕНКА.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила голова Київської обласної державної адміністрації Віра УЛЬЯНЧЕНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Керівник Київської області сподівається що Президент виступить на форумі. Також вона висловила сподівання, що керівництво країни, в тому числі й глава уряду, побувають на святкуванні 75-річчя області.

Відео дня

Зокрема, інвестиційний форум пройде в Українському домі. Мета форуму - прорекламувати Київську область, в тому числі продемонструвати потужні можливості, які має область і які може запропонувати регіон для вітчизняних і зарубіжних інвесторів, зазначила губернатор.

На форум очікуються делегації з різних країн світу, керівництво відомих у світі компаній. В.УЛЬЯНЧЕНКО наголосила, що запрошуються не тільки потенційні інвестори, але й ті, з ким працює чи починає працювати область, зокрема компанія “Сітроен”, якій вже виділена ділянка для будівництва заводу в Броварському районі.

Компанії братимуть участь у чотирьох секціях: створення промислових і технопарків, інфраструктура (дороги, логістика, придорожня інфраструктура), житлово-комунальне господарство (енергозбереження, житлове будівництво), рекреація та туризм (будівництво баз відпочинку, відновлення водного сполучення Києва з Каневом та іншими містами, будівництво торгово-розважальних центрів біля Києва).

У рамках форуму також відбудеться круглий стіл, присвячений сферам сільського господарства області, що потребують інвестицій, та конференція, на якій обговорять проблеми, з якими доводиться стикатися інвесторам (дозвільна система, реєстрація підприємств, земельні питання).

Також плануються окремі зустрічі керівників компаній з керівництвом області. Планується підписати декілька меморандумів і договорів про співпрацю.

Щодо безпосередньо святкування 75-річчя з дня заснування Київської області, то В.УЛЬЯНЧЕНКО нагадала, що святкування розпочалось з 27 лютого - дня офіційного заснування області (27 лютого 1932 року), і проходить в усіх районах області. Фінальною крапкою будуть урочисті збори в Палаці культури “Україна”, де будуть вручені державні нагороди за особливі заслуги перед областю. Відбудеться концерт та прийом. Очікується дуже багато гостей – більше 130 учасників інвестиційного форуму, і вони вже починають приїжджати до Києва, сказала губернатор.