Британська авіакомпанія “British Airways” надасть 560 тис. дол., що були зібранні у рамках програми “Change for good” (Дріб’язок заради добра) на підтримку та лікування ВІЛ-інфікованих дітей в Україні.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила комерційний директор “British Airways” в Україні Наталія МАРТИНЕНКО.

Вона повідомила, що зібрані кошти будуть використані на лікування дітей у 4 регіонах України – Київській, Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях, - оскільки саме в них ситуація з поширенням ВІЛ-інфекції є особливо гострою.

Відео дня

“Компанія “British Airways” надає великого значення корпоративній відповідальності перед суспільством. Ми вважаємо, що прийшов час говорити відкрито про проблему поширення ВІЛ/СНІДу в Україні”, - наголосила Н.МАРТИНЕНКО.

Вона повідомила, що програма “Change for good” започаткована у квітні 1994 року та спрямована на збір коштів для дітей, які потребують допомоги у всьому світі.

За її словами, “Change for good” заохочує пасажирів та персонал компанії жертвувати дрібну іноземну валюту, яка залишається після подорожей. Як свідчить статистика, впродовж року 200 млн. пасажирів у світі отримують 26 млн. фунтів стерлінгів в іноземній валюті за рахунок монет та дрібних купюр, які не приймаються в пунктах обміну валют, і завдання програми полягає в тому, щоб зібрати ці дрібні гроші та спрямувати їх на благочинність.

Н.МАРТИНЕНКО повідомила, що пасажири можуть дізнатись про програму із відеороликів, які демонтуються на дальніх перельотах. Також на всіх рейсах салоні звучать оголошення про програму. Пасажири можуть знайти конверти для пожертвувань у кишенях крісел або попросити їх у персоналу.

Вона підкреслила, що більше 2 тис. 500 членів екіпажів компанії підтримали акцію.

За 13 років існування в рамках програми зібрано більше 23 млн. фунтів стерлінгів на підтримку діяльності ЮНІСЕФ у більш як 50 країнах. Щомісяця збирається близько 149 тис. фунтів стерлінгів.

В свою чергу, представник Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) Джерелі ХАРТЛІ зауважив, що це перший внесок коштів зібраних за програмою “Change for good”, який буде використовуватись в рамках всесвітньої кампанії ЮНІСЕФ “Єднаємося заради дітей. Єднаємось проти СНІДу”, яка розпочалась у 2005 році та має на меті зменшити вплив ВІЛ-інфекції на дітей та зупинити поширення вірусу.

Він висловив сподівання, що програма “Change for good” стане прикладам соціальної відповідальності інших приватних компаній.