Заступник голови Верховної Ради V скликання Микола ТОМЕНКО вважає, що засідання робочої групи щодо проведення дострокових виборів до Верховної Ради має транслюватись в прямому ефірі за участю Президента України Віктора ЮЩЕНКА та прем’єр-міністра України Віктора ЯНУКОВИЧА.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Я вважаю, що вчорашнє засідання було дуже корисним і надалі це треба проводи в прямому ефірі – залучити вже і прем’єр-міністра України, щоб були всі ключові гравці, щоб суспільство бачило, хто яку позицію відстоює”, - сказав М.ТОМЕНКО.

Відео дня

За його словами, після цього не було б стільки міфів після домовленостей В.ЮЩЕНКА і В.ЯНУКОВИЧА - “коли ніхто достеменно не знає, про що вони домовлялися”.

М.ТОМЕНКО також вважає, що слід вийти за межу дискусії про дату проведення виборів.

За його словами, до дострокових виборів треба вирішити ключові проблеми політичного конфлікту – прийняти закон про опозицію, ухвалити нову редакцію закону про Кабмін, визначити принципи зовнішньополітичної доктрини, чітко сформулювати визначення імперативного мандату, внести змін в закон про вибори народних депутатів в частині діяльності ЗМІ та інше.

Він вважає, що такому разі БЮТ погодиться на перенесення терміну виборів.

“Ми можемо піти на поступки і перенести вибори на якийсь тиждень, чи навіть місяць”, - додав він.