Заслужений юрист України, сенатор Міжнародного парламенту безпеки і миру Юрій КАРМАЗІН і народний депутат України V скликання Олег ЛЯШКО заявляють про участь спецпідрозділу Міністерства внутрішніх справ України “Беркут” у рейдерській атаці проти законних власників готелю “Русь”, що сталася 3 травня.

Про це Ю.КАРМАЗІН і О.ЛЯШКО заявили сьогодні під час прес-конференції в УНІАН на тему: “Боротьба за володіння Готельним комплексом «Русь» триває”.

Як передає кореспондент УНІАН, за словами Ю.КАРМАЗІНА, 3 травня, керуючись рішенням Господарського суду Києва від 10 квітня 2007 року у справі №24/161, представники ЗАТ «Туристична компанія «Либідь» вчинили спробу увійти до будівлі готелю «Русь» (Київ, вул.Госпітальна, 4) з метою здійснення права власника щодо володіння і користування своїм майном. При цьому, за його даними, співробітники ЗАТ «ТК «Либідь» не були допущені до приміщення готелю, а на допомогу рейдерам, які захопили будівлю, прибув підрозділ «Беркут» в кількості 100 осіб.

Відео дня

«Міністр внутрішніх справ Василь ЦУШКО говорив, що жодний підрозділ міліції не братиме участі в рейдерських атаках, проте на цих людей нацькували «Беркут». Представники ЗАТ «ТК «Либідь», а також співробітники СБУ, які перебували в ресторані готелю в свою обідню перерву, були затримані бійцями «Беркута» з грубим порушенням закону», - сказав Ю.КАРМАЗІН.

Він також відзначив, що співробітники СБУ опинилися в приміщенні готелю «Русь» випадково. Відповідаючи на запитання журналістів, Ю.КАРМАЗІН заявив, що «в жодному випадку не йдеться про «війну» між СБУ і МВС».

Ю.КАРМАЗІН повідомив, що ним і народним депутатом О.ЛЯШКОМ направлено звернення до Президента України Віктора ЮЩЕНКА з проханням перевірити законність залучення «Беркута» до рішення майнової суперечки навколо готелю «Русь».

У свою чергу О.ЛЯШКО заявив, що «на сьогодні немає жодного документа, який би підтверджував законність перебування в готелі «Русь» тих, хто там сьогодні перебуває, і це наші правоохоронні органи мало цікавить. Коли ж до них прийшли з іншим рішенням суду, то виконавча служба відмовилась його виконувати». «Водночас ми маємо чистий факт - правоохоронні органи, зокрема співробітники «Беркута» і Печерського райуправління міліції, використовувались у цих розбираннях однієї із сторін конфлікту», - наголосив О.ЛЯШКО і додав: ”Мене, як народного депутата, не цікавить майнову суперечку навколо готелю “Русь”, мене непокоїть незаконне затримання людей міліцією”.

Уповноважений представник співробітників СБУ Станіслав ШУЛЯК, присутній на прес-конференції, заявив, що вважає провокацією розповсюдження Печерським райуправлінням МВС інформації про затримання в готелі «Русь» співробітників СБУ. «Це спроба вплутати один з елітних підрозділів у свої брудні справи», - сказав С.ШУЛЯК.

Як сказано в прес-релізі ЗАТ «ТК «Либідь», конфлікт навколо готельного комплексу «Русь» триває з листопада 2006 року. «Саме тоді група невстановлених озброєних осіб на чолі з працівником виконавчої служби Печерського району увірвалась у приміщення готельного комплексу і фактично захопила його», - відзначають у «ТК «Либідь»

Водночас, згідно з прес-релізом, у грудні 2006 року вказаний готельний комплекс було придбано «ТК «Либідь», яке до сьогоднішнього дня так і не змогло скористатися своїм правом власності.

“Враховуючи безвихідність ситуації, «ТК «Либідь» змушена звернутись до господарського суду міста Києва для відновлення справедливості.

10.04.2007 р. Господарський суд м.Києва виніс ухвалу, якою задовольнив позов «ТК «Либідь»: визнав його право власності на готельний комплекс «Русь» і заборонив будь-яким особам перешкоджати йому в доступі до готельного комплексу.

На виконання вказаного рішення було видано відповідні накази, у тому числі і наказ про вселення «ТК «Либідь» в готельний комплекс «Русь», - сказано в прес-релізі «ТК «Либідь».

Однак, згідно з інформацією компанії, коли 3 травня ц.р. співробітники «ТК «Либідь» спробували потрапити до готельного комплексу, зробити це їм перешкодили співробітник підрозділу «Беркут» і Печерського районного управління МВС України.

З проханням сприяти у врегулюванні даної справи ЗАТ «ТК «Либідь» звернулося до міністра економіки України, керівника Партії промисловців і підприємців України Анатолія КІНАХА, О.ЛЯШКА і Ю.КАРМАЗІНА.