Світовий бренд Nemiroff та Міжнародний кінофестиваль «Молодість» проведуть прийом в рамках Канського фестивалю, де презентуватимуть українське кіно. Про це повідомили організатори на прес-конференції в УНІАН.

Прийом відбудеться 17 травня 2007р. в Каннах за генерального спонсорства Міжнародного бренда Nemiroff та за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» та особистої участі голови наглядової ради Фонду, пані Катерини Ющенко.

«Незважаючи на зростання кіновиробництва в Україні, на міжнародному кіноринку українські картини маловідомі та зовсім не представлені у прокаті. Саме тому у рамках ювілейного 60-го Канського кінофестивалю ми вирішили влаштувати прийом та презентувати діячам світового кіномистецтва роботи найкращих вітчизняних режисерів», - повідомив генеральний директор МКФ «Молодість» Андрій Халпахчі.

Відео дня

Він зауважив, що програма заходу включатиме презентацію як фільмів, що ними Україна представлена в Каннах, зокрема: «Два в одном» Кіри Муратової, «Избранник» Романа Балаяна, «Аврора» Оксани Байрак, «У реки» Єви Нейман, так і власне діяльності МКФ Молодість та світового бренду Nemiroff.

«Компанія Nemiroff завжди підтримувала проекти, що знайомили Україну зі світовою культурою. Настав час знайомити світ з Україною. Ми впевнені, що підтримка українського кінематографу та презентація його в рамках таких заходів як Канський кінофестиваль є значним кроком на шляху популяризації культурних надбань нашої країни у світі», - повідомила директор у зв’язках з громадськістю компанії Nemiroff Наталія Коновалова.

Довідка:

Продукція міжнародного бренду Nemiroff представлена в 55 країнах миру. Компанія Nemiroff підтримує знакові культурні події як в Україні, так і за кордоном: перший в Україні концерт Джо Кокера (2002), гастролі Патрисії Каас в Україні (2002), концерти Depeche Mode (2003) та соліста Led Zeppelin Роберта Планта в Києві (2003), перші на території СНД гастролі оркестру Солістів британського Королівського оперного театру Covent Garden (2004), гастролі рок-групи Deep Purple (2004), музичний конкурс «Євробачення-2005» (2005), етап міжнародних змагань по ралі на Кубок Європи Nemiroff Yalta Rally (2006) та багато ін.