Боротьба за володіння Готельним комплексом «Русь», що знаходиться у самому центрі Києва по вул.Госпітальній, 4, триває з листопада 2006 року. Саме тоді група невстановлених озброєних осіб на чолі з працівником виконавчої служби Печерського району вдерлась до приміщення готельного комплексу та фактично захопила його, обмеживши доступ до нього з боку будь-яких інших осіб.

В грудні 2006 року вказаний готельний комплекс було придбано Закритим акціонерним товариством «Туристичний комплекс «Либідь», яке завдяки зусиллям рейдерів так і не змогло скористатись своїм правом власності до сьогоднішнього дня.

Враховуючи безвихідність ситуації ЗАТ «ТК «Либідь» змушено було звернутись до господарського суду м.Києва для відновлення справедливості.

Відео дня

10.04.2007 р. Господарський суд м.Києва виніс рішення, яким задовольнив позов ЗАТ «ТК «Либідь»: визнав його право власності на готельний комплекс «Русь» та заборонив будь-яким особам перешкоджати йому в доступі до готельного комплексу.

На виконання вказаного рішення було видано відповідні накази, в тому числі і наказ на вселення ЗАТ «ТК «Либідь» в готельний комплекс «Русь».

Проте, 03.05.2007 р. коли ЗАТ «ТК «Либідь» на виконання зазначеного рішення хотіло потрапити у готельний комплекс на заваді йому стали більше ста робітників підрозділу «Беркут» та працівники Печерського районного управління МВД України.

На той час у готелі знаходилися робітники Служби безпеки України, які були жорстко захоплені підрозділом «Беркут», хоча і представили їм свої службові посвідчення, і просиділи у райвідділі більше шести годин, доки їх не звільнили народні депутати.

До врегулювання цієї справи залучені: Міністр економіки України та Голова Партії промисловців і підприємців України – Кінах А.К., народний депутат України – Ляшко О.В., Заслужений юрист України, сенатор Міжнародного парламенту безпеки і миру – Кармазин Ю.А.