16 травня 2007р. о 12.30. в УНІАН відбулася прес-конференція на тему: "Психотерапія і сучасність. Транскультуральный підхід і єдність".

Організаторами виступили: Український Інститут Позитивної крос-культурної психотерапії і менеджменту, Інститут Етнопсихології і Перспективної психотерапії.

Приводом для проведення прес-конференції був приїзд в Україну професора Носсрата Пезешкіана - доктора медицини, всесвітньо відомого психотерапевта, автора методу і засновника напрямку "Позитивна  Психотерапія", засновника Міжнародної Академії Позитивної і транскультуральної психотерапії, автора 25 книг, переведених на 23 мови.

Відео дня

У рамках візиту в м. Києві 17.05.07. буде проведений міжнародний учбово-практичний семінар "Позитивна психотерапія в дії" на теми: "Основи Позитивної психотерапії. Застосування методу в роботі з залежностями" і "Супервізія з застосуванням п`яти-крокової моделі Позитивної психотерапії". Для участі в семінарі запрошуються психотерапевти, психологи, лікарі, соціальні працівники, фахівці, що працюють з табако-, алко-, наркозалежностями і психосоматичними розладами.

Головна тема прес-конференції - місце і роль психотерапії в цілому і Позитивної психотерапії зокрема  в сучасності, а також важливість транскультурального підходу в питанні єдності всього людства.

Професор Олександр Фільц - президент Європейської Асоціації Психотерапевтів, президент Українського Союзу Психотерапевтів розповів про психотерапію, академічну і неакадемічну, в Україні і Європі, теоретичні основи усіх методів психотерапії.

Професор Носсрат Пезешкіан розповів про історію створення методу "Позитивна психотерапія", про його місію, мету, статус у світі і професійному співтоваристві, про Міжнародну Академію Позитивної і транскультуральної психотерапії (Німеччина), проекти.

Володимир Карікаш - розповів про Український Інститут Позитивної крос-культурної психотерапії і менеджменту, історію його створення, місію, напрямки діяльності, спільні проекти з ІCPP.

Маніже Пезешкіан - розповіла про історію ІCPP, поширення Позитивної психотерапії на міжнародному рівні.

Лариса Бойко - директор Київського Центру Позитивної психотерапії Інституту Етнопсихології і перспективної психотерапії розповіла про розвиток Позитивної психотерапії в Києві, актуальних питаннях підготовки київських спеціалістів по напрямку "Позитивна психотерапія".

Організатори:

Український Інститут Позитивної крос-культурної психотерапії і менеджменту,

           тел. (044)286-61-62, 8 (050)330-00-35

Київський Центр Позитивної психотерапії Інституту Етнопсихології і перспективної психотерапії                   тел./факс (044)403-48-51,  8 (050)387-0-387,  8 (050)310-30-96.