Народні депутати V cкликання із фракції Блоку Юлії Тимошенко ухвалили рішення не отримувати заробітну плату і не користуватися автотранспортом парламенту.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила народний депутат V скликання від БЮТ Олена БОНДАРЕНКО, коментуючи сьогоднішню заяву заступника керівника фракції Партії регіонів Василя КИСЕЛЬОВА про необхідність припинення виплати зарплат, заборону користування автотранспортом та готелями за рахунок парламенту народним депутатам від опозиції.

О.БОНДАРЕНКО зазначила, що “депутати фракції БЮТ прийняли рішення не брати заробітної плати, не користуватися цими речами”. “І тому для нас таке питання не стоїть. Ми не користуємось фінансуванням як депутати уже колишнього, V скликання”, - додала вона.

Відео дня

За словами О.БОНДАРЕНКО у сесійній залі “продовжують сидіти ті, які й далі називають себе депутатами Верховної Ради, яка припинила достроково свої повноваження, вони отримують зарплату із нашої з вами кишені - платників податків, користуються відповідними пільгами”. “Постає інше питання: з якого такого дива, і наскільки неморально поводяться колишні депутати Верховної Ради України, продовжуючи користуватися виплатою зарплат та іншими пільгами, “поливаючи брудом” керівництво держави з трибуни і, де-факто, займаючись своєю передвиборчою кампанією за наш з вами рахунок”, - підкреслила О.БОНДАРЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 4 травня, на засіданні ВР заступник керівника фракції Партії регіонів В.КИСЕЛЬОВ запропонував позбавити опозиційних народних депутатів, які не беруть участі у роботі парламенту, зарплат, службових автомобілів та проживання в готелі за рахунок Верховної Ради.

За словами В.КИСЕЛЬОВА, народні депутати від опозиції не беруть участі у засіданнях парламенту, у роботі комітетів, «але справно при цьому отримують заробітну плату, користуються автотранспортом, користуються послугами готелю».

У свою чергу, голова Верховної Ради України Олександр МОРОЗ доручив Комітету ВР з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту вивчити питання про подальше фінансове забезпечення народних депутатів, які не беруть участі у пленарних засіданнях ВР і засіданнях комітетів.