9 травня з Одеси стартує мотопробіг на скутерах з малим об’ємом двигуна (50 куб. см) за маршрутом "Одеса-Іркутськ", якій планується завершити наприкінці липня на озері Байкал, а у вересні - в Москві (якщо дозволить стан техніки та самопочуття учасників пробігу).

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив Євген ГУСАРОВ - начальник відділу маркетингу Торговельної марки "Альфамото", якій належить ідея організації пробігу.

За його словами, пробіг здійснюватиметься на скутерах китайського виробництва, які "Альфамото" реалізує в Україні та Росії, двома командами загальною кількістю до шести осіб.

Відео дня

Як зазначив Є.ГУСАРОВ, перший етап - Одеса-Крим - присвячений 62-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні і стартує він 9 травня о 12.00 від Меморіалу 441-й батареї.

Є.ГУСАРОВ також наголосив, що відстань від Одеси до Байкалу у понад вісім тисяч кілометрів на малокубатурних скутерах планується подолати вперше в історії СНД.

На маршруті, якій пролягатиме через 50 великих міст та близько 500 населених пунктів України та Росії, його учасники і організатори мають намір провести велику кількість агітаційних заходів - марафони, концерт, зустрічі фахівців та шанувальників мототехніки, спортивно-культурні заходи.