19 травня в Києві вперше відбудеться регіональний конкурс Міжнародного фестивалю гумору та естрадного мистецтва «Москва-Ялта-транзит-2007».

Як передає кореспондент УНІАН, про це на пре-конференції в УНІАН 26 квітня повідомив співголова конкурсу Володимир ДАНИЛЕЦЬ.

Інший співголова конкурсу-фестивалю Володимир МОЙСЕЄНКО зазначив, що головною метою Фестивалю гумору та естрадного мистецтва «Москва-Ялта-транзит-2007», яку вони перед собою ставлять, - «є збереження і розвиток кращих традицій жанру гумору й сатири в країнах ближнього й дальнього зарубіжжя».

Відео дня

Гуморист В.ДАНИЛЕЦЬ висловив жаль з ситуацією з гумором, яка зараз склалася на естраді.

«На жаль, зараз на естраді склалася ситуація, коли артисти змушені в буквальному розумінні кликати на допомогу, бо нікому писати жарти на естраді. Нові «тарапуньки» й «штепселі» не з’являються, їх потрібно розшукувати», - зазначає В.ДАНИЛЕЦЬ.

До участі у фестивалі запрошуються виконавці й творчі колективи, що працюють у наступних жанрах: розмовний, музичний, оригінальний, вокальний. Вік учасників - 14-50 років. Заявки потрібно подати не пізніше 14 травня 2007 року. Організатори також наголошують, що участь у конкурсі – безкоштовна.

Як зазначалося на прес-конференції, “з року в рік чотири доби гумору й хорошого настрою дає фестиваль в Ялті. 2007 рік не стане винятком”. “Саме Ялта є кінцевою зупинкою, куди мріють добратися кожен з учасників регіональних конкурсів. Хто виявиться найсильнішим серед молодих виконавців України й потрапить до Ялти, стане відомо 19 травня у концерт-холі «Allegro», зазначили учасники конференції.