Головну музичну подію літа призначено на 29 та 30 червня, а її місцем обрано Київ, НСК «Олімпійський». У ці дні тут проходитиме XVI Міжнародний фестиваль «Таврійські Ігри», акція, на яку цілий рік чекають тисячі прихильників музики та живого звуку. Але цього року їм не потрібно їхати до Каховки, «Таврійські Ігри» призначають зустріч у Києві на НСК «Олімпійський»! З чим пов`язаний такий крок з боку організаторів фестивалю?

Києву – європейський фестиваль!

Київ приймав «Євробачення», через 5 років тут відбудеться фінал чемпіонату Європи з футболу. Столиця України цілком претендує на статус культурного центру Європи. Але чи може сьогодні Київ похвалитися хоча б одним музичним фестивалем європейського рівня? Саме «Таврійські Ігри» планують зайняти цю нішу.

Відео дня

«У нас є прагнення проводити в Києві музичний фестиваль європейського рівня, — говорить почесний президент «Таврійських Ігор» Микола Баграєв. — У бренда «Таврійські Ігри» для цього є все: імідж, досвід, команда професіоналів, ідеї та бажання. Так склалося, що Київ до сьогодні не має власного брендового музичного фестивалю, хоча наша столиця має і досвід, і можливості для організації великих міжнародних форумів. Тому я вважаю, місто, яке є столицею великої європейської держави, повинно мати свій музичний фестиваль, який працюватиме на позитивний імідж України».

І у Каховці буде свято!

А що ж Каховка? Невже батьківщина «Таврійських Ігор» залишиться без свята?

Як би ми не любили Каховку, але батьківщина «Таврійських Ігор» не може сьогодні запропонувати артистам гідні побутові умови. Через це фестиваль втрачає в «іменах» і ставить під ризик свій міжнародний статус. До того ж, нереально зафрахтувати пароплави на літній період. А як показав досвід, погодні умови квітня-травня не є сприятливими для проведення великого музичного фестивалю просто неба та з живим звуком. А в Каховці на день міста обов’язково буде влаштоване велике свято зі знаком якості від «Таврійських Ігор».

16 років – вік перемін

«Для людини 16 років – вік, в якому характерним є бажання щось змінити, - коментує Микола Баграєв.  - Юнаки залишають батьківські домівки, щоб здобути освіту, підкорити велике місто, просто побачити світ і показати себе в ньому. В одних випадках, вони згодом повертаються додому. В інших – назавжди залишаються на новому місці. Як вчинять «Таврійські Ігри» - покаже час. Головне, що це живий організм, якому притаманне все те, що переживає кожен з нас».  

Формат музичного фестивалю – пріоритет для нинішніх «Таврійських Ігор»

Фестивальна сцена 16-х «Таврійських Ігор» буде сконцентрована суто на музичних подіях. На НСК «Олімпійський» глядач не побачить конкурсу краси «Королева України». Даний захід не вписується у формат стадіону, проте організатори від нього не відмовляються. Наприклад, конкурс «Королева України» планується провести окремо від музичного фестивалю, у відповідній залі та атмосфері.

Програма фестивалю

Фестиваль стартуватиме о 16 годині і закінчуватиметься вже наступної доби (концерт на стадіоні триватиме з 16.00 до 22.30). На сьогодні виявили бажання взяти участь у «Таврійських Іграх» понад 30 музичних колективів. Серед них популярні українські артисти: Олександр Пономарьов, Ані Лорак, Наталя Могилевська, Ірина Білик, Тіна Кароль, «Алібі», «Авіатор»,  «Друга Ріка», «Тартак», «Мед Хедз», «Грін Грей», лейбл «Імперія» (ХS, Потап, Настя Каменських), Марта, «ТНМК», Гайтана, Ассія Ахат&69, Гудімов, «Бумбокс», Віталій Козловський, С.К.А.Й., «Джанго», Міка Ньютон, Світлана Лобода, «НеАнгели» та інші, а також закордонні гості: K-Maro, Валерій Меладзе, «Дискотека Аварія», Діма Білан.

Демократичні ціни на квитки

Усі квитки на фестиваль коштуватимуть 25 грн. на день. Для забезпечення порядку  місця на стадіоні будуть поділені на сектори та танцмайданчик. А навколо стадіону працюватимуть точки, які запропонують відчути фестивальний дух: спортивна зона, музичні кіоски, байкер-сектор, екстрім-зона і т.д.

Соціальна направленість

Частина коштів, отриманих від продажу квитків, буде використана для розвитку творчості лауреатів фестивалю «Чорноморські Ігри». Спільно з музичним телеканалом М1 для переможця дитячого фестивалю буде відзнято відеокліп.

Поле НСК «Олімпійський» не постраждає

Про стан газону НСК «Олімпійський» не варто хвилюватися. «Таврійські Ігри» піклуються про нашу головну спортивну арену і в першу чергу закупили спеціальне покриття для поля стадіону, яке дозволить глядачам активно рухатись без будь-якої шкоди для футбольного поля.

After Party

Прихильникам знаменитих «Таврійських» джем-сейшнів не варто хвилюватись: ця фішка залишається на фестивалі! After Party дозволить підтримувати фестивальний дух цілодобово!