Сьогодні, 27 квітня Громадська організація «Молодь проти рейдерства» провела акцію – «Захистимо наших батьків».

 Своїм пікетом біля агенції УНІАН молодь привернула увагу громадськості та журналістів до ситуації, що склалась навколо Колективного Підприємства (КП) «Київтрактордеталь». А саме – незаконних спроб колишніх працівників підприємства змінити законне керівництво заводу на чолі з Олександром Михайлюковим. Молодь, батьки якої працює на КП «Київтрактодеталь», вимагала припинили рейдерські атаки на стабільно працююче підприємство, а також закликала втрутитись у ситуацію правоохоронні та судові органи.

 Як заявив на прес – конференції голова Громадського комітету Костянтин Черненко, «ми готові вдатися до більш радикальних дій у разі чергових спроб захопити підприємство».

Відео дня

Довідка

Директор КП «Київтрактордеталь»– Олександр Михайлюков

Кількість працівників – 1500

Середня зарплата по підприємству – 1 500 грн.

85 % продукції йде на експорт , переважно в Німеччину

Головний продукт – деталі та комплектуючі для сільгосптехніки

Форма власності - колективне підприємство ( співвласники - працівники заводу)

Історія конфлікту:

2005 рік – група осіб (серед них колишні працівники) подали в Цюрупінський суд позовну заяву щодо призначення на посаду директора О.Дворніка. На підставі ніби – то проведених зборів співвласників. Це порушення статуту, бо керувати підприємством може тільки Рада підприємства, обрана з представників трудового колективу. На підставі рішення суду було здійснене силове захоплення заводу – забрано печатку, установчі документи.

 У цьому ж році – рішення Цюрупинського суду було оскаржене справжніми власниками. Легітимне керівництво повертає печатку й установчі документи.

 2006 рік – ціла лавина рішень районних судів – Білоцерківського, Комсомольського м. Херсона, Деснянського м.Києва, Знаменського Кіровоградської області та інших скасовують і відновлюють рішення щодо Дворника.

 В січні 2007 року знову захоплення заводу (судові виконавці прийшли з приватною охоронною фірмою, що заборонене законом), вилучено печатку, установчі документи, системні блоки з комп’ютерів. Напад вдалося відбити за допомогою райвідділу міліції.

 В лютому цього ж року «нові власники» призначають на посаду гендиректора О.Герасименка. Його обирають меншістю трудового колективу.

 Натепер на заводі - завод, колектив і директор працюють як і раніше, а протилежна сторона користуючись печаткою, «завалює» суди позовами, намагаючись заволодіти майном, рахунками, і створює проблеми для нормальної роботи підприємства.

Справжні керівники - під їхнім контролем всі виробничі потужності, їх підтримує трудовий колектив, завод працює, але конфлікт позначається на партнерах.

 

 Дворники та Герасименки - дайте людям нормально працювати ?

 Не залишимо безробітними наших батьків!

 Ми переможемо!

 

 Громадський комітет «Молодь