В Україні кількість наркозалежних, які перебувають на обліку, становить понад 154 тисячі осіб.

Такі дані сьогодні на прес-конференції в УНІАН оприлюднив керівник проекту TACIS IBPP «Навчання заради життя» для реабілітації осіб із залежністю від психоактивних речовин Роман ЛІЩУК, зазначивши при цьому, що реальна цифра наркозалежних далеко перевищує облікову.

За його словами, проект "Навчання заради життя" має на меті розробити модель соціальної та професійної реінтеграції осіб із залежністю та впроваджувати її у життя.

Відео дня

Р.ЛІЩУК зазначив, на сьогодні по допомогу до центру соціальної реінтеграції, де впроваджувався проект "Навчання заради життя", звернулося 62 особи, 16 з яких пройшли програму, а 13 працевлаштувалося.

У свою чергу, менеджер проекту Віра АКСЬОНОВА зазначила, що проект "Навчання заради життя" не лише допомагає наркозалежним особам психологічно розібратися зі своїми проблемами, а й сприяє професійній реабілітації і поверненню до повноцінного життя.

За її словами, в рамках проекту застосовуються тренінги, спрямовані на розвиток концентрації уваги, пам’яті, мислення; на визначення бажаної спеціальності; на оцінку здібностей особи. Крім того, функціонує комп’ютерний клас, група психологічної підтримки, індивідуальне консультування. Тренінг з ерготерапії спрямований на підтримку одужання та набуття нових компетенцій;

Проект “Навчання заради життя” реалізується Internationaler Bund (Лейпциг, Німеччина) та Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Молодь проти злочинності та наркоманії» за фінансової підтримки Європейського Союзу.