Лідер Народної партії, екс-голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН упевнений, що дострокові вибори призведуть до зміни політичної еліти України.

Таку думку В.ЛИТВИН висловив сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

«Я думаю, що в результаті виборів все-таки зміниться політична еліта. А якщо будуть вибори за відкритими списками і у нас буде 450 округів, то політична еліта в особі народних депутатів зміниться кардинально. Адже в кожному окрузі люди дивитимуться на партію і на представника партії. Тоді можна буде говорити і про відновлення довіри до влади», - сказав В.ЛИТВИН.

Відео дня

Разом з тим, екс-голова ВР вважає, що в результаті дострокових виборів ускладниться процес формування коаліції в парламенті, а також взаємовідносини парламенту з Кабінетом Міністрів. За його словами, в парламенті після виборів «буде багато осіб, людей, які відстоюватимуть свою позицію». «Але тут є і позитив: тоді ми зможемо сказати про відновлення парламентаризму в Україні», - додав він.

В.ЛИТВИН також не бачить проблеми з фінансуванням дострокових виборів. «Давайте полічимо – третина одразу повернеться до бюджету, 130 мільйонів (гривень) передбачено цього року на фінансування політичних парламентських партій. Давайте ці гроші направимо – ось вам і вибори», - пояснив лідер Народної партії.