На знак протесту про ігнорування прав власників мотоциклів і скутерів іншими учасниками дорожнього руху група мотоциклістів здійснює тисячокілометрову подорож на оснащеній двигуном ванні.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН мотомандрівник Роман БІЛИК, який і керує ванною, з кожним роком в Україні все більше людей обирає для свого пересування двоколісний транспорт: мотоцикли, мопеди, моторолери. Проте, за його словами, кількість дорожньо-транспортних пригод за участю власників цих транспортних засобів зростає, насамперед, через те, що «їх досить часто не помічають на дорозі або зовсім не визнають як учасників дорожнього руху».

За словами Р.БІЛИКА, саме тому на знак протесту і для привернення уваги усіх учасників дорожнього руху виникла ідея проїхатися на звичайній ванні, яка оснащена колесами і двигуном, з Одеси до Києва і назад.

Відео дня

Як зазначив Р.БІЛИК, цей так званий транспортний засіб здатен розвивати швидкість до 40 км на годину.

Що стосується безпосередньо подорожі від Одеси до Києва, то, за словами Р.БІЛИКА, досить часто цей «транспортний засіб» викликає подив в учасників дорожнього руху і через свою малу швидкість порівняно з іншими транспортними засобами інколи створює незручності на дорозі, проте співробітники ДАІ, дізнавшись про мету акції, лояльно поставилися до її учасників.

У свою чергу присутній на прес-конференції начальник Центру громадських зв’язків Держдепартаменту автоінспекції МВС України Геннадій ГРЕБНЬОВ зазначив, що ця акція відбувається у тижневик, коли в усьому світі проходить акція безпеки дорожнього руху під егідою ООН. За його словами, ДАІ підтримує таку акцію, «хоч вона і носить такий неординарний характер».

Зі свого боку представник Книги рекордів України Ігор ПІДЧИБИЙ зазначив, що, незважаючи на те, що ця акція «не зовсім тягне на досягнення», але її буде зареєстровано у книзі.

За словами Р.БІЛИКА, він та група супроводу має намір вирушити з Києва назад до Одеси в суботу вранці.