Головний редактор дніпропетровської газети “Лица” Олена ГАРАГУЦ підозрює Партію регіонів у здійсненні тиску на її родину з метою заволодіння газетою та зміною її редакційної політики.

Про це О.ГАРАГУЦ заявила на прес-конференції в УНІАН.

Вона розповіла, що 22 січня цього року прокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальну справу начебто за фактом “вимагання хабара” посадовими особами ТОВ “Дніпровагонрембуд”. Однією з посадових осіб був батько О.ГАРАГУЦ.

Відео дня

Головний редактор повідомила, що 26 лютого керівники Дніпропетровської обласної організації Партії регіонів Олег ЦАРЬОВ та Олексій ТІШКІН запропонували їй продати газету “Лица”. Вона відмовила “регіоналам”. Після цього, стверджує О.ГАРАГУЦ, вони виявили “зацікавленість” проблемами її батька, що вона сприйняла як “неприховану спробу шантажу. “Це можна пояснити тільки одним - справу мого батька намагаються використати для тиску на мене як редактора газети, яка є однією з впливових газет у Дніпропетровській області, щоб я погодилась поступитися правами на газету”, - сказала вона.

О.ГАРАГУЦ зазначила, що не хотіла оприлюднювати факти тиску, оскільки, не дивлячись на маніпуляції у справі, була впевнена у сильній правовій позиції захисту батька. Водночас, за її словами, 18 квітня цього року офіційний речник прокуратури Дніпропетровської області Роман СОСКОВ заявив, що публікації в газеті “Лица” і заяви організації “Громадянський актив Дніпра”, однією з засновників якої є О.ГАРАГУЦ, про зловживання прокуратури у сфері землекористування і будівництва начебто вмотивовані порушенням кримінальної справи проти батька О.ГАРАГУЦ. Вона вважає цю заяву посиленням тиску на неї як редактора газети з метою зміни редакційної політики.

19 квітня О.ЦАРЬОВ спростував інформацію про те, що пропонував О.ГАРАГУЦ придбати газету “Лица” і факт зустрічі з О.ГАРАГУЦ, розповіли учасники прес-конференції.

Як зазначив на прес-конференції координатор “Громадянського активу Дніпра” Андрій ДЕНИСЕНКО, відмова О.ЦАРЬОВА визнати факт зустрічі лише посилює підозри у тому, що кримінальна справа, порушена проти батька О.ГАРАГУЦ, використовується з метою тиску. “Ми не виключаємо навіть того моменту, що вона могла бути інспірована з самого початку за замовленням Партії регіонів”, - сказав він.

О.ГАРАГУЦ повідомила, що має інформацію про можливе посилення тиску на газету “Лица” через “родича головного редактора”. “Судячи з усього, зараз буде прискорено висунення звинувачень моєму батькові”, - додала вона.