Народний депутат V скликання, член БЮТ Григорій НЕМИРЯ вважає, що дата проведення дострокових виборів до Верховної Ради може стати предметом компромісу для виходу з політичної кризи.

Про це депутат заявив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

"Термін проведення виборів може бути предметом компромісу...Розумний компроміс завжди можливий”, - сказав Г.НЕМИРЯ.

Відео дня

Він нагадав, що в резолюції ПАРЄ наголошується, що вихід з політичної кризи можливий шляхом прийняття рішення Конституційним Судом, а також шляхом політичного компромісу. За його словами, під час переговорного процесу усі сторони конфлікту можуть “визначити реалістичний термін проведення таких виборів”.

Г.НЕМИРЯ зазначив, що опозиція зацікавлена, щоб у дострокових виборах до парламенту взяли участь усі потужні політичні сили, для того, щоб їх результати відображали думку усього населення України. "Ті сили, які відповідають за політичну стабільність і представлені на політичному олімпі безумовно мають повне право брати участь у цих виборах”, - наголосив Г.НЕМИРЯ. Депутат вважає, що дату проведення виборів можна було б перенести на кінець червня – початок липня поточного року. В той же час він виступив проти проведення виборів восени. “Коли вибори будуть проводитися або в жовтні, або в листопаді – це означає, що майже півроку країна буде готуватися до виборів. А це не нормально. Це вже не дострокові вибори”, - сказав народний депутат. Крім того, Г.НЕМИРЯ не виключає, що уряд може застосувати адміністративний ресурс і в “якості хабара” зробити одноразові виплати населенню, як це було під час президентських виборів.