ПРЕС-РЕЛІЗ

Республіканська Християнська Партія як політична сила, заснована політв’язнями: М.Горинем – Почесним Головою РХП, В.Овсієнком – знаним публіцистом і письменником, світлої пам`яті М.Руденком – відомим філософом та іншими політв’язнями– котрих назвали совістю України, впродовж 10 річної своєї історії, послідовно змагала за єдність національно-демократичних сил заявила, що лідери партій Блоку “Рух Українська Правиця”, порушили зобов’язання і принципи викладені в “Меморандумі” 5-ти партій (який підписала РХП), залишивши поза Блоком - РХП, Партію відродження села та В.О. “Свобода”. Цей вчинок є профанацією ідейних постулатів єдності які проголошують лідери – Б.Тарасюк, Ю.Костенко, А.Матвієнко. У нинішньому складі Блок “Рух Українська Правиця”- це по суті  фальшування ідеї єдності національно-патріотичних сил.

В результаті такого провалу формування “Правиці” на старті виборчих перегонів, цей блок неминуче спіткає доля Блоку УНП “Костенка-Плюща” на минулих виборах, а віддані за них голоси виборців перейдуть через перерозподіл політичним супротивникам.

Відео дня

На ІХ позачерговому з`їзді РХП (10 квітня 2007р.) 203 делегати які представляли понад 15 тисяч Членів РХП структурованих у 258 міських, районних та обласних організаціях, звернулися до всіх політичних партій і громадських організацій національно-християнського спрямування із закликом об’єднатися і йти на вибори єдиною силою, та висувати свою виборчу програму, яка відповідатиме життєвим потребам українського народу.

Відповідно Рішень З`їзду РХП, Центральний Провід ініціював створення виборчого блоку націоналістичних та християнських партій і Голова РХП провів переговори із кількома лідерами партій націоналістичного та християнського спрямування щодо утворення такого Блоку.

Політична аналітика від Миколи Поровського

Потрібна акредитація