В 2006 році обіг коштів з використанням платіжних карток склав 152,6 млрд. грн., ріст у порівнянні з попереднім роком - 56,4%. Кількість емітованих карток склала 32,5 млн., практично одна карта на дорослого жителя країни.

За прогнозами фахівців Українського процесінгового центра (УПЦ) і Української міжбанківської асоціації членів платіжних систем «ЄМА» (Асоціація „ЄМА”),  емісія платіжних карт в Україні до кінця 2011 року складе 70 млн. карт, середньорічний приріст 20%.

За словами Голови Правління Володимира Шараєвського: «За 10 років, які пройшли з моменту першого масового випуску платіжних карток, Україна вже сьогодні займає одне з перших місць у Східній та Центральній Європі по кількості емітованих карток. У той же час, незважаючи на кількість випущених платіжних карток, у нашій країні через слабко розвинуту інфраструктуру прийому карток, далеко не скрізь можна нею скористатися, тому більша частина операцій приходиться на зняття готівки в банкоматах.  В 2005 році в Україні по одній карті було виконано 15 операцій, а в Польщі цей показник склав 57 операцій, у Великобританії - 84. Нам є куди рухатися вперед».

Відео дня

В 2006 році УПЦ обслуговував 6,8 млн. платіжних карт (20% ринку), з оборотом 33,97 млрд. грн. УПЦ здійснює підтримку 4,4 тис. банкоматів і 27 тис. ПОС-терміналів. Серед клієнтів 43 українських банки.

 

У прес-конференції візьмуть участь Голова Правління ЗАТ «Український процесінговий центр» Володимир Шараєвський, Директор з питань розвитку бізнесу Андрій Березюк і Директор Української міжбанківської асоціації членів платіжних систем «ЄМА» Олександр Карпов.

ЗАТ «Український процесінговий центр» (УПЦ) - найбільший процесінговий центр в Україні та у країнах Східної й Центральної Європи. УПЦ був заснований у квітні 1997 року з метою розвитку й обслуговування в Україні безготівкових платежів з використанням платіжних карт міжнародних і локальних платіжних систем. УПЦ функціонує як процесінговий центр, що сертифікований міжнародними платіжними системами MasterСard Worldwide, VISA International, American Express. 

Асоціація ЕМА була створена 19 березня 1999р. українськими банками, членами платіжної системи Europay International для координації розвитку ринку платіжних карт в Україні. 11 листопада 2004 року Асоціація перейменована в Українську міжбанківську Асоціацію членів платіжних систем "ЄМА". Основні напрямки роботи: корпоративні комунікації, лобізм і паблік рілейшнз, кредитний ризик-менеджмент і система колективної безпеки.

За додатковою                                                    Наталія Реном

інформацією                                                             247-49-83, pr@upc.ua