Міжнародні перевізники звинувачують Державне підприємство “Служба міжнародних автомобільних перевезень” (ДП “СМАП”) у зловживаннях при видачі дозволів на 3-сторонні російсько-угорсько-українські перевезення.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявили голова Галузевого союзу працедавців транспорту Київської області Валерій ЧЕРНЕНКО і директор “Торгового дому “КамАЗ”, член Регіональної ради АсМАП (м.Київ) Валентин ЗАТХЕЙ.

За їх інформацією, квота, сформована Україною і Росією, становить 13 тис. дозволів на рік. «На сьогодні вже використано піврічну квоту - видано 6,5 тис. дозволів. Якщо врахувати, що транспортні підприємства в січні майже не працювали, виникає питання, чому піврічну квоту було вичерпано за 2 місяці», - наголосив В.ЧЕРНЕНКО.

Відео дня

Керівники транспортних відомств нагадали, що міністр транспорту і зв`язку Микола РУДЬКОВСЬКИЙ пообіцяв запустити з початку 2007 року електронну базу обліку дозволів на здійснення міжнародних перевезень, яка дасть змогу кожному міжнародному перевізнику в режимі реального часу відстежувати рух і планувати свою діяльність. За інформацією В.ЧЕРНЕНКА і В.ЗАТХЕЯ, базу досі не створено.

Як повідомляв УНІАН, 30 листопада 2006 р. прес-служба Мінтрансзв’язку повідомила, що з метою запобігання зловживанням у сфері видачі дозволів на вантажні перевезення відомство працює над створенням прозорих механізмів контролю у вигляді єдиної комп’ютеризованої системи обліку видачі дозволів. По кожній компанії-перевізнику в систему буде закладено інформацію про кількість дозволів, одержаних на певний час. Як відзначав М.РУДЬКОВСЬКИЙ, за допомогою цієї системи перевізники зможуть координувати свою роботу.