Міжнародний благодійний Фонд “Україна 3000” проведе в міжнародному дитячому центрі “Артек” з 24 по 27 квітня ІІ Міжнародний гуманітарний форум “Відродження, оновлення і розвиток людини”, присвячений проблемам освіти.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН радник голови Наглядової ради МБФ “Україна 3000” Андрій МІРОШНИЧЕНКО.

За його словами, головною метою Форуму є вироблення стратегії впровадження гуманітарної педагогіки через перетворення процесу освіту людини на процес її виховання. Планується, що в заходах Форуму візьмуть участь голова Наглядової ради фонду “Україна 3000” Катерина ЮЩЕНКО, член Королівського дому Сербії – Принцеса Катарина та Принц Александр, міністр освіти і науки України Станіслав НІКОЛАЄНКО, міністр освіти і науки Криму Валерій ЛАВРОВ та інші представники владних структур, пов’язаних з вихованням дітей, освітніх закладів, зокрема, понад 70 видатних педагогів - носіїв новітніх ідей у цій сфері.

Відео дня

Як повідомив А.МІРОШНИЧЕНКО, програма Форуму складається з трьох частин. Так, 24 квітня відбудеться офіційне відкриття Форуму та буде проведено наукову конференцію “Виховання майбутнього: цінності, цілі та методики”.

25-26 квітня будуть проведені майстер-класи 12 педагогів, які мають свої авторські технології роботи з дітьми. Окремо будуть проведені два майстер-класи корифеїв педагогіки: керівника Міжнародного центру гуманної педагогіки Шалва АМОНАШВІЛІ і педагога-новатора Миколи ГУЗИКА.

27 квітня відбудеться педагогічний самміт, метою якого буде затвердження педагогічною громадою – учасниками форуму Маніфесту освіти майбутнього, базовий документ якого вже напрацьовано і який буде дороблятись під час Форуму.

На прес-конференції А.МІРОШНИЧЕНКО зазначив, що ІІ Міжнародний гуманітарний форум в “Артеці” продовжує низку громадських ініціатив, що їх започаткував і впроваджує фонд “Україна 3000” у напрямі “Завтра”. У 2006 р. в Києві відбувся І Міжнародний гуманітарний форум “Відродження, оновлення та розвиток людини”, який було присвячено проблемам катастроф. Результатом роботи Форуму, приуроченого до 20-річчя Чорнобильської катастрофи, стало підписання “Маніфесту відповідальності людини”, у якому викладено план стратегічних ініціатив, що дозволять людству усунути загрози техногенних катастроф.