Київ, 11 квітня 2007 – Національний олімпійський комітет України та Компанія „Кока-Кола Україна” продовжили договір про довготривалу плідну співпрацю і в черговий раз спільно створили цікаву подію, що увійде в історію українського олімпійського руху – провели конкурс на визначення олімпійського талісману для збірної команди України на Олімпійських іграх у 2008 році у м. Пекін (Китай). Конкурс, оголошений Національним олімпійським комітетом за підтримки Кока-Кола,  тривав два місяці та пропонував усім бажаючим спробувати свої мистецькі сили у створенні справжнього талісману для нашої олімпійської збірної.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, зазначив, що факт підписання нового договору свідчить про тривалість традиції добрих стосунків з Компанією Кока-Кола. “Приємно відчувати підтримку давніх і надійних друзів, тому поновлення співробітництва між Національним олімпійським комітетом та компанією “Кока-Кола Україна” для нас дуже радісний факт” - відзначив президент НОК України Сергій Бубка. “Як відомо, компанія “Кока-Кола” вже більше 75 років підтримує олімпійський рух у світі, і більше 10 років триває тісна співпраця компанії з НОК України. За цей час нам вдалося багато що зробити. Впевнений, завдяки цій співпраці ми зможемо реалізувати цілу низку проектів, спрямованих на максимальну підтримку наших олімпійців.

Щодо конкурсу, то на розгляд журі було представлено 150 робіт. Малюнки цікаві та різнопланові, однак, талісман може бути лише один. Честь бути символом-охоронцем отримала пара симпатичних лелек Вадима Яковенка з Полтави. Відтепер наші спортсмени будуть під пильним наглядом цих мудрих птахів, які є особливим символом в українській культурі, адже за давнім повір`ям лелека приносить щастя. Хай щастить нашим спортсменам на Олімпійських іграх!”.

Відео дня

Сергій Бубка подякував Генеральному директору Компанії „Кока-Кола Беверіджиз Україна” за нагородження переможців конкурсу. Автор талісману - Вадим Яковенко отримав від Компанії Кока-Кола путівку на поїздку до Атланти на відвідини відкритого після реставрації музею Кока-Кола. Спеціальні призи від Кока-Кола також отримали Андрій Левицький (м. Львів) за роботу - "Волик" та Віктор Листков  (м. Суми) за роботу - "Квіточка ЮЕЙ". Андрій та Віктор стають власниками цифрових фотоапаратів. Зображення 12-ти найкращих робіт будуть також використані для календаря Національного олімпійського комітету на 2008 рік.

Як відмітив Генеральний директор Компанії «Кока-Кола Беверіджиз Україна»

Марчел Мартін: „Кока-Кола є довготривалим партнером олімпійського руху у всьому світі. Програми з підтримки олімпійської збірної є надзвичайно важливими для нас, бо це справжня гордість України. Цього року в Україні Кока-Кола відзначає свій 15-літній ювілей і прагне приємно дивувати своїх споживачів все новими і новими подіями. Однією з таких нещодавніх подій стало обрання справжнього талісману для української збірної. Ми надзвичайно пишаємось тим, що допомогли народженню та реалізації цього проекту. Для українських олімпійців надзвичайно важливо мати талісман, який її оберігатиме”.

Партнерські стосунки між Компанією Кока-Кола в Україні та Національним олімпійським Комітетом існують з 1996 року. Завдяки такій плідній співпраці український спорт має суттєву спонсорську підтримку, а національна олімпійська збірна - умови для підготовки та гідного представлення своєї країни на Олімпійських іграх.

Як офіційний спонсор компанія Кока-Кола підтримує Олімпійські ігри довше, ніж будь-який інший корпоративний спонсор цієї події. Це означає, що Кока-Кола бере участь у перетворенні Олімпійських ігор на найбільш захоплюючу та пам’ятну спортивну подію світу ще з часів Олімпіади в Амстердамі 1928 року. Відтак, ім’я Кока-Коли по праву асоціюється з духом Олімпіади.

НОК України нагородив найкращих в лютому та березні

Сьогодні  президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка вручив пам’ятні статуетки та грошові премії найкращим спортсменам лютого та березня -бронзовому призеру чемпіонату світу з біатлону Андрію Дериземлі та бронзовій призерці чемпіонату світу з плавання Анні Хлістуновій.

Сергій Бубка нагородив також грошовими преміями наставників Андрія та Анни – Миколу Зоца і Сергія Бондара, яких було визначено найкращими тренерами.

 Відзначимо, що початок 2007 спортивного року пройшов під знаком успішних виступів українських біатлоністів.

Нагадаємо, що в січні в словенській Паклюці історичну перемогу для вітчизняного біатлону в гонці з масовим стартом на етапі Кубку світу здобула Оксана Хвостенко, а на Всесвітній зимовій універсіаді в італійському Турині наші біатлоністи вибороли 14 з 16 завойованих українською збірною медалей.

Продовжилися успіхи українських біатлоністів лютому. Знаковий успіх Андрія Дериземлі підтримали його колеги по збірній на чемпіонаті Європи в Болгарії, звідки українці повернулися з 4 нагородами.

Все це, безперечно, не залишилось поза увагою Експертної комісії НОК, яка визначила найкращими в січні Оксану Хвостенко  та її тренера Миколу Зоца.

За підсумками лютого НОК України знову нагороджує біатлоністів, а Микола Зоц вдруге поспіль визнаний найкращим тренером місяця.

Наприкінці березня на чемпіонаті світу з водних видів спорту в австралійському Мельбурні українці здобули дві нагороди. “Золото” на 50-метрівці брасом виборов Олег Лісогор, а на олімпійській дистанції 100 метрів брасом бронзову медаль завоювала Анна Хлістунова. Відзначимо, що для 19-річної Анни це був перший чемпіонат світу.

Серед претендентів на звання найкращого спортсмена за підсумками березня розглядались також кандидатури Олега Лісогора, срібних призерів чемпіонату світу з велотреку в командній гонці Любомира Полатайка, Максима Поліщука, Віталія Попкова, Віталія Щедова та Романа Кононенка, а також чемпіонів та призерів світової першості зі стрільби із лука й континентального форуму з кульової стрільби.

Після тривалого обговорення Експертна комісія віддала перевагу бронзовій призерці чемпіонату світу з плавання Анні Хлістуновій, яка, на відміну від усіх інших, виборола нагороду в олімпійському виді програми та особистому заліку.

Нагороджуючи номінантів, Сергій Бубка висловив вдячність за копітку роботу Федераціям біатлону та плавання, а також побажав спортсменам та їх тренерам подальших успіхів.

Нагадаємо, що з листопада 2005 року НОК України щомісяця проводить визначення Кращого спортсмена. Лауреат нагороджується спеціальним пам’ятним призом та грошовою премією.

З січня 2007 року Експертна комісія НОК визначає також і кращого тренера місяця.