Меблева компанія MERX передала в школи-інтернати понад 22 тис. книжок у рамках доброчинної акції «Допоможи дітям разом з MERX».

Як повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН заступник генерального директора компанії MERX Олена ЛИСТОПАД, було відібрано 28 шкіл-інтернатів, які найбільше потребують допомоги, і в кожну школу було направлено по 800 книжок для дітей.

Як зазначила О.ЛИСТОПАД, головним критерієм відбору шкіл стала віддаленість їх від міст та обласних центрів. Таким чином, для шкіл були сформовані бібліотеки, до яких увійшла українська і зарубіжна література, енциклопедії, художні і розвиваючі книжки.

Відео дня

Як повідомила О.ЛИСТОПАД, книжки відбиралися згідно із запитами, які надходили з інтернатів. За її словами, бібліотеки в цих школах не оновлювалися по 10-15 років.

За даними директора компанії-постачальника книг ТОВ «Джерела М» Віталія КАПРАНОВА, всі книжки, які були поставлені в інтернати, - українською мовою, при цьому третина з них написані українськими авторами. Він також зазначив, що акція дуже своєчасна, оскільки минулого року український уряд, який повинен цим займатися, не витратив жодної гривні на закупівлю книжок для дітей.

Як повідомила присутня на прес-конференції головний фахівець відділу дошкільної, початкової і спеціальної освіти Міністерства освіти і науки України Ольга ШИЯН, на сьогодні, за офіційними даними, в Україні майже 100 тис. дітей є сиротами. Утім, як зазначила вона, ця цифра значно більша, оскільки є безліч безпритульних дітей, при цьому кількість дітей-сиріт з року в рік зростає. Вона також повідомила, що сьогодні в Україні існує проблема з підручниками в школах-інтернатах, яких налічується 206, а також у 55 будинках для дітей-сиріт.