Спільний шведсько-український культурний проект :

Творчість, обговорення, навчання, формування нового мислення

SWIЖЕ – таку назву має спільний українсько-шведський культурний проект – платформа для мистецьких зустрічей молодих митців із двох країн у сфері поезії і музики,  театрального мистецтва, новаторської фольк-музики, прогресивної фотографії і сучасного візуального мистецтва.

Відео дня

SWIЖЕ: Культура як рушійна сила локальних змін – такої теми торкається серія семінарів “Сучасна культурна політика”, яку започаткували Міністерство культури і туризму України, Шведський інститут (Стокгольм) та Центр розвитку “Демократія через культуру” (Київ).

17-18 квітня 2007 року у м. Харків відбудеться перший Міжнародний семінар цієї серії “Сучасні активи гуманітарного розвитку – регіональний вектор  культурної політики”.

Семінар має на меті окреслити те коло важливих питань, що їх необхідно обговорити, формуючи довгострокову стратегію культурного розвитку України: нова роль культури, культурна децентралізація, регіональний вектор, складові успіху.

У семінарі братимуть участь українські, шведські та міжнародні експерти з питань культурної політики та практики, а також демонструватимуться нові українські фільми з колекції Михайла Ільєнка і нові ідеї  від “Lizards Films”.

У рамках семінару буде презентовано спільну українсько-шведську виставу  Шведського театру танцю (Стокгольм) та “Нового драматичного театру на Печерську” (Київ), що отримала назву “Зустріч”. Це –  зустріч 2-х країн та 4-ох мов, презентація  нових можливостей та інноваційних підходів, пошук нових мистецьких форм у театрі. Це зустріч теоретичних підходів нової культурної політики і готового культурного продукту – практичного втілення нових форм у театральному мистецтві. Свіжі ідеї, свіже втілення.

Настав час радикально змінити  культурну політику!

Прес-конференція відбудеться в УНІАН 11 квітня 2007 року  о 14-30 год.

У прес-конференції братимуть участь:

посол Швеції в Україні Йон-Крістер Оландер, Міністр культури і туризму України Юрій Богуцький, художній керівник “Нового драматичного театру на Печерську” (м.Київ) Олександр Крижановський, представники театру танцю (Швеція, Стокгольм): Йозеф Палм, Меліна Мастротанасі, Калла Свенсон, директор Центру розвитку “Демократія через культуру” Олександр Буценко.

“Розвиток культури треба прогнозувати, щоб знати, на який результат вийти завтра”.

Ю.Богуцький, міністр культури та туризму України

Для акредитації  звертатися до Оксани Олексів                

   за тел. (044) 287-20-53;   8-066-321-75-85, або e-mail: demcult@voliacable.com