Асоціація «Газові трейдери України» вважає позитивними прогнозну цінову політику та узгоджені обсяги постачань у 2007 році в Україну природного газу.

Про це повідомив президент Асоціації Роман СТОРОЖЕВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Кажучи про позитивні моменти, насамперед, хочу виділити прогнозовану цінову політику на рік. Узгодження ціни та обсягів газу (а це 130 доларів за тисячу кубометрів і 55 млрд. кубометрів газу) дає можливість здійснювати довгострокове планування нашого бізнесу і робить український ринок газу стабільним і прогнозованим", – зазначив Р.СТОРОЖЕВ.

Відео дня

За його словами, СП «УкрГаз-Енерго» підтвердило для трейдерів обсяги в межах торішнього періоду – близько 5 млрд. кубометрів газу.

"Більше того, за нашими попередніми підрахунками, цього року очікується збільшення обсягів реалізації "УкрГаз-Енерго" через трейдерів до 8 млрд. кубометрів, що на 35-40% більше, ніж минулого року», - сказав Р.СТОРОЖЕВ.

Серед плюсів Р.СТОРОЖЕВ назвав і поступове приведення ціни на блакитне паливо до економічно обгрунтованого рівня для бюджетних підприємств, де обсяг спожитого газу становить близько 100 млн. кубометрів щороку.

Серед мінусів у плані розвитку газового ринку він відзначив відсутність альтернативних постачальників і збереження Україною в 2007 році ліцензування нафтогазового експорту.

Довідка УНІАН. Асоціація «Газові трейдери України» створена наприкінці 2003 року. До її складу входять 26 компаній, зокрема, ЗАТ «Ітера Україна», ТОВ «Газтрейд ЛТД», ТОВ «Євротрансакції», ТОВ «Енерготорг», ТОВ «Дон-Колорит», ЗАТ «Укрнадра-ресурси», ВАТ «Укрзагрангеологія», ТОВ «Промгаз» та ін.