1 квітня на сцені Національної опери України ім. Т.Г.Шевченка відбудеться прем’єра балету Петра Чайковського «Лебедине озеро», у якій візьмуть участь солісти Державного Академічного Большого театру Росії Олена КАЗАКОВА та Володимир НЕПОРОЖНІЙ, а також київський дитячий колектив Культурного центру “Кияночка”.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив директор Центру “Кияночка” Дмитро КАЙГОРОДОВ.

За його словами, перед тим, як о 19.00 відбудеться прем’єра для широкого загалу глядачів, о 12.00 її покажуть як благодійний концерт для дітей-сиріт. «На денну виставу квитки уже роздано, а на вечірню – продано й роздано» - зазначив Д.КАЙГОРОДОВ.

Відео дня

Провідні партії вечірньої вистави будуть виконувати солісти Большого театру – О.КАЗАКОВА та В.НЕПОРОЖНІЙ, режисер балету - заслужений діяч мистецтв Анатолій СОЛОВ’ЯНЕНКО.

Організатори заходу зазначили, що прем’єру вистави «Лебедине озеро» внесено в план культури й туризму України як мистецьку акцію «Молодість балету України», мета якої – залучити підростаюче покоління країни до високого мистецтва, продемонструвавши яскравий талант і високу майстерність юних артистів «Молодого балету Києва», створеного на базі культурного центру «Кияночкка».

В свою чергу, В.НЕПОРОЖНІЙ назвав “цікавою інтерпретацією” відомого балету те, що до його виконання залучені юні танцюристи.