2 квітня  в 16.00,  в Центральному будинку художника відбудеться офіційне відкриття Художньої виставки  «Виноград – Виноробство - Вино – Коктебель». Виставка проводиться в рамках днів Франції  в Україні - «Французька весна».  У виставці  беруть  участь роботи художників  з Франції, України.

На відкритті виставки будуть представники Посольства Франції в Україні, Французького культурного центру, члени Асоціації "Україна-Франція", художники, діячі культури і мистецтва. В рамках виставки відбудеться презентація однойменного каталога, до якого увійшли роботи художників, написані  під час їх перебування в Коктебелі осінню 2003- 2005 рр.

Відео дня

Творчість і легендарний Коктебель – що може бути природніше? Якщо припустити, що на світі існують місця, яким визначено надихати людей на творчість, то стародавня земля Кіммерії - якраз таке унікальне місце. Вічна пульсація моря, нерухомість величних скель, вируюча енергія вулкану Кара-даг і плавні лінії степових горбів, що немов римуються  з хвилями «незамерзаючого Понта».

Здається, на цій землі творили завжди. Від якнайдавнішого мистецтва  виноробства, відомого в Коктебелі  задовго до нашої ери,   до  поезії Срібного Століття, живопису і сучасного джазу. Поети і художники в найважчі часи знаходили тут притулок і черпали натхнення в Країні блакитних вершин. Хто б не потрапляв на цю унікальну землю, вільно або мимоволі стає художником, вбираючи в себе красу і гармонію,  чудотворної аури  Коктебеля. Щоб не відбувалося за межами Коктебеля, тут ніколи не уривалася творча традиція.  Адже в Коктебелі  сама атмосфера надихає на творчий пошук.

Ось вже три роки в Коктебелі збираються художники з багатьох країн світу, щоб черпати творчі сили і натхнення, і написати серед передгір’їв Кара-дага те, що бачиться їм  в унікальному просторі стародавнього Коктебеля. Саме цим роботам всесвітнього коктебельського художнього братерства присвячена   виставка і каталог.

Відкриття виставки:   2 квітня  2007 р. в 16-00.

Місце проведення: Центральний будинок художника, м. Київ, вул. Артема, 1-5, поверх