Українська національна асамблея (УНА-УНСО) виступає за розпуск Верховної Ради і введення прямого президентського правління в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав на прес-конференції в УНІАН голова УНА Юрій ШУХЕВИЧ.

За його словами, відповідну заяву прийнято сьогодні проводом УНА-УНСО.

Відео дня

Він зазначив, що УНА також наполягає на необхідності прийняття нової редакції Конституції України на Всенародному референдумі і лише після цього обирати нову Верховну Раду України.

У свою чергу заступник голови УНА Микола КАРПЮК зазначив, що на сьогодні в парламенті “є декілька політичних партій, які повністю контрольовані фінансово-олігархічними кланами в Україні”.

За його словами, перш ніж іти на нові парламентські вибори, треба змінити виборчу систему в Україні. Він підкреслив, що у випадку, якщо Президент України Віктор ЮЩЕНКО піде сьогодні на розпуск парламенту і в найближчий час відбудуться нові парламентські вибори, то “це абсолютно нічого позитивного не дасть”. М.КАРПЮК зазначає, що збільшення, наприклад, на 5% “помаранчевих” і зменшення на стільки ж “регіоналів” “абсолютно нічого не змінює”. За його словами, “система все-одно залишається контрольованою фінансово-олігархічними кланами”.

Тому, підкреслив він, необхідно спочатку розпустити парламент, відправити у відставку уряд, ввести пряме президентське правління. На його переконання, потрібно “повернутися до Конституції України 1996 року”, змінити виборче законодавство і лише після того проводити вибори до Верховної Ради України.