Керівництво ВАТ «Управління будівництва Хмельницької АЕС» заявляє про загрозу чергового силового захоплення підприємства напередодні загальних зборів акціонерів, призначених на 17 квітня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив виконуючий обов`язки голови правління ВАТ «УБ ХАЕС» Дмитро ОЦАБРИКА.

За його словами, керівництво підприємства не виключає, що міноритарні акціонери підприємства, представлені структурами, підконтрольними народному депутату Дмитру КРЮЧКОВУ, спробують перешкодити проведенню чергових зборів акціонерів. Зокрема, зазначив Д.ОЦАБРИК, не виключено, що нелігитімно обраний голова правління Микола БІРЮКОВ має намір змінити реєстратора товариства.

Відео дня

«Вони можуть спробувати зірвати збори шляхом зміни реєстратора», - сказав в.о. голови правління.

Для здійснення цього, за словами Д.ОЦАБРИКА, в даний час з боку міноритарних акціонерів «здійснюється тиск» на державного реєстратора виконкому Нетішинської міськради з метою зміни відомостей в Державному реєстрі відомостей про керівника підприємства.

Д.ОЦАБРИКА підкреслив, що рішення про обрання М.БІРЮКОВА головою правління на зборах акціонерів 8 жовтня 2005 року, як і самі збори, були визнані нелигітимними низкою судових інстанцій.

Разом з тим, за словами Д.ОЦАБРИКА, згідно з визначенням Господарського суду Хмельницької області від 26 березня ц.р., як забезпечення позову держреєстратору Нетішинської міськради заборонене внесення будь-яких змін в держреєстр щодо керівництва ВАТ «УБ ХАЕС» до рішення загальних зборів акціонерів.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією керівництва ВАТ «УБ ХАЕС» 16 листопада 2005 року відбулася спроба силового захоплення підприємства з боку міноритарних акціонерів. Раніше керівництво заявляло, що у середині 2005 року невідомими особами почали скуповуватися акції підприємства. Як з`ясувалося пізніше, ними були заступник голови Рівненської держадміністрації з економіки Дмитро КРЮЧКОВ, помічник керівника цієї держадміністрації Ігор ГОЛОД і власник "Гранд-базару" в Рівному Андрій ОСТАПЧУК.

За твердженням нинішнього керівництва, 8 жовтня 2005 року особи, що скуповували на той час 22% акцій підприємства, спробували провести збори акціонерів. Ними було незаконно оголошено про зміну керівництва компанії, і головою правління був призначений М.БІРЮКОВ. Цього ж дня представники нового керівництва захопили адмінбудівлю Управління будівництва ХАЕС, проте наступного дня, 9 жовтня, працівники підприємства вигнали їх звідти.

В даний час, за словами Д.ОЦАБРИКИ, міноритарні акціонери (у їх числі ТОВ «Атоменергобуд») контролюють близько 29% акцій товариства, 57% належить ЗАТ «Енергоінвестбуд» (Нетішин), контрольованому нинішнім керівництвом компанії, ще 6% - фізичним особам.

Чергові збори акціонерів ВАТ «УБ ХАЕС», до порядку денного якого внесене питання про вибори голови правління, призначені на 17 квітня.

Наразі реєстр акціонерів ВАТ «УБ ХАЕС» веде ТОВ "Трансферсервіс".