Невідомими 16 березня 2007 року було вчинено спробу силового захоплення будівлі ЗАТ «Агробуд-1» по вул. П.Лумумби 4/7 у місті Києві.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив адвокат ЗАТ «Агробуд-1» Юрій БУГЛАК.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, група з приблизно півтори сотні чоловік, які назвалися працівниками однієї охоронної фірми з м.Кременчук, увірвалася в приміщення і застосувала силу, вчинивши спробу захоплення будівлі «Агробуд-1».

Відео дня

При цьому, за словами Ю.БУГЛАКА, вони мали нібито постанову Соснівського районного суду м.Черкаси про накладення арешту і передачу на зберігання ТОВ «Науково-дослідному об`єднанню “НГК” адміністративної будівлі ЗАТ “Агробуд-1”.

За інформацією адвоката, на сьогодні прокуратура встановила, що дана ухвала Соснівського райсуду є підробленим, за фактом підробки відкрито кримінальну справу.

За словами присутнього при спробі захоплення будівлі Ю.АРТЕМЕНКО, дане захоплення є «одним з найяскравіших прикладів рейдерства в Україні». Він також повідомив, що народні депутати підготували законопроект про посилення кримінальної відповідальності за рейдерство, який наступного тижня буде внесено у Верховну Раду.

Довідка УНІАН. Адміністративна будівля ЗАТ "Агробуд-1" розташована в центрі Києва (Печерський р-н). Оцінна вартість - 50 млн. доларів.