Громадянська партія «ПОРА» наполягає на включенні 18-го пункту переліку вимог про негайне затвердження „Плану дій Уряду”, який має офіційно закріпити зобов’язання правлячої коаліції перед громадянами України. Про це 27 березня 2007 на прес-конференції в УНІАН заявив Голова політради ГП «ПОРА» Владислав Каськів.

ГП «ПОРА», вітаючи процес консолідації демократичних сил, закликає об’єднану опозицію визначити головним пріоритетом своєї діяльності створення та реалізацію плану радикальних структурних реформ, як чіткої стратегічної альтернативи безсистемним діям Уряду», - йдеться у Заяві ГП «ПОРА» щодо формування об’єднаної демократичної опозиції.

«Також Громадянська партія «ПОРА» вважає, що основним завданням об’єднаних демократичних сил має стати проведення дострокових місцевих виборів та виборів до ВРУ та наголошує, що основною темою нової виборчої дискусії має стати не помаранчево-синє протистояння, а боротьба концепцій розвитку України.

Відео дня

«ПОРА» виступає за створення прогресивної реформаторської політичної сили, що сповідує ідеї формування модерної держави з найсприятливішим в Європі економічним середовищем.

Задля цього «ПОРА» готова об’єднати свої зусилля з іншими політичними силами довкола спільної реалізації Плану Національного Прориву», - зауважив лідер «ПОРИ» Владислав Каськів, цитуючи Заяву ГП «ПОРА».

 

Член Політичної ради Громадянської партії «ПОРА» Ілля Шевляк заявив, що «ПОРА» розпочинає процес модернізації партії, метою якої є створення нової потужної політичної сили європейського типу, яка здатна запропонувати й втілити план радикальних структурних перетворень.

«Ми плануємо модернізувати партію в безпрецедентний для сучасної політичної історії спосіб, коли процедура реорганізації відбуватиметься через прозорі, зрозумілі чіткі механізми. За наступний рік із залученням максимальної кількості нових членів планується модернізувати близько половини регіональних осередків, затвердити основи ідеологічної доктрини партії «Громадянський патріотизм». У 2007 році партія планує створити ефективну виконавчу структуру та дієвий інститут членства. На початку осені буде проведено З’їзд депутатів місцевих рад для визначення пріоритетів їхньої роботи, а в листопаді 2007 року - Громадянські Збори.

 

Наталя Федорович, яка стала депутатом у Львівській міськраді від «ПОРИ», нещодавно зробила вибір на користь посади Начальника Управління соціального захисту Львівської міської ради. «Відповідальна політика – це не лише гасла, а й їх дотримання. Люди, які готові взяти на себе відповідальність за країну, мають пропонувати нові підходи, одним з яких є принцип несумісності посад у виконавчій й законодавчій владі одного рівня, позаяк таке сумісництво створює сприятливі умови для лобіювання чиновниками власних інтересів. Ми задекларували цей принцип ще до виборів і сьогодні втілили його в життя», - зазначила Наталя Федорович.

Інший член «ПОРИ» Анатолій Забарило звільнився з посади Заступника Начальника Управління майна та власності міськради, зробивши тим самим вибір на користь роботи у Львівській міській раді.

Прес-секретар ГП «ПОРА»

Мар’яна Почтар

 

 

Прес-секретар ГП "ПОРА",

Мар`яна Почтар,

(067) 509 57 36,

press@pora.org.ua