Депутат Київської міської ради, лідер партії “Яблуко” Михайло БРОДСЬКИЙ ініціює створення об’єднання киян “Земля і воля”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

М.БРОДСЬКИЙ розповів, що метою об’єднання є забезпечення альтернативного контролю за законністю та прозорістю виділення земельних ділянок і забудови Києва з боку громадськості. “Оскільки Київська міська рада та її виконавчий орган не справляються з функцією захисту інтересів киян при розподілі столичної землі та виділенні ділянок під будівництво, ці інтереси мають захистити самі мешканці столиці”, - вважає М.БРОДСЬКИЙ. “Адже це їх власність та власність прийдешніх поколінь киян зухвало розкрадається під патронатом столичної влади, яка за рахунок того, що належить територіальній громаді, купує лояльність до себе з боку депутатів Київради”, - додав він.

Відео дня

Об’єднання “Земля і воля” буде постійно проводити аналіз всіх проектів рішень Київради щодо виділення земельних ділянок на предмет доцільності та законності виділення. “Про порушення під час виділення землі ми будемо всебічно інформувати громадськість”, - заявив М.БРОДСЬКИЙ. Він додав, що об’єднання планує працювати над зауваженнями для подальшого оскарження неправомірних рішень Київради із земельних питань у судах.