Партія зелених України (ПЗУ) планує взяти участь в організації виборчої кампанії Європейської партії зелених в Європарламент у 2009 році.

Про це повідомив лідер ПЗУ Володимир КОСТЕРІН сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Фахівці і члени Партії зелених України зможуть потренуватися в цій кампанії і використати цей досвід на наступних виборах в Україні», - сказав В.КОСТЕРІН.

Відео дня

У свою чергу, представник ПЗУ Стефан МИРОНЮК додав, що рішення про участь Європейської партії зелених у виборах в Європарламент ухвалене на засіданні Ради Зелених Європи, яке проходило в Берліні 16-18 березня. «Партія зелених України є співзасновником Європейської партії зелених і її повноправним членом, не дивлячись на те, що Україна поки не є членом Євросоюзу», - пояснив він.

Представник ПЗУ Руслан БАХТІЄВ підкреслив, що Партія зелених України «зможе лобіювати інтереси України в Європарламенті», оскільки фракція зелених в європейському парламенті займає одне з лідируючих місць.

Довідка УНІАН. Міністерство юстиції України зареєструвало Партію зелених 24 травня 1991 року за ініціативою активістів Всеукраїнської екологічної асоціації «Зелений світ». Партія має 24 обласні і 637 місцевих організацій. ПЗУ об`єднує більше 70 тисяч чоловік.

У парламентських виборах партія вперше брала участь в 1998 році, набравши 5,4% голосів виборців. На виборах в 2002 році ПЗУ не подолала 4% -й бар`єр. Згідно з даними Центрвиборчкому, за ПЗУ проголосувало тільки 1,3% виборців. На виборах в 2006 році Партія зелених України одержала підтримку 0,54% виборців України.