Автор і ведучий ток-шоу “Толока” на Першому національному каналі (УТ-1) Віктор ПАВЛЮК вважає проявом цензури зняття з ефіру його програми.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

В.ПАВЛЮК розповів, що останній випуск програми був присвячений опозиції і називався “Об’єднана опозиція: план дій”. За його словами, у програмі взяли участь лідер БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО і керівник фракції “Наша Україна” В’ячеслав КИРИЛЕНКО. Крім того, у програмі взяла участь значна кількість експертів та представників громадськості, причому їхні думки розділились: приблизно 2/3 учасників виступили на підтримку провладної коаліції і 1/3 – на підтримку опозиції. “Стандарти дискусії були дотримані”, – сказав В.ПАВЛЮК.

Відео дня

Однак, за словами ведучого, через 20 хвилин після початку програми, що виходить у прямому ефірі, йому повідомили, що начебто з технічних причин зникло інтерактивне опитування телеглядачів. В.ПАВЛЮК підкреслив, що на той момент у інтерактиві перевага опозиції перед коаліцією становила приблизно 5 до 1. За словами ведучого, пізніше йому розповіли, що насправді розпорядження зняти інтерактив віддав президент Національної телерадіокомпанії України Віталій ДОКАЛЕНКО.

Наступного дня було скасовано повторний вихід програми в ефір. За словами В.ПАВЛЮКА, коли він зателефонував В.ДОКАЛЕНКУ, щоб дізнатися про причини цього, останній просто відповів, що програма припиняє своє існування.

В.ПАВЛЮК назвав такі дії керівництва НТКУ цензурою, яка набуває системного характеру. На його думку, причиною цього є тиск на В.ДОКАЛЕНКА “згори”.