Керівництво корпорації «Украгропромбуд» заявляє про спробу рейдерського захоплення приміщення підприємства по вул.Патриса Лумумби, 4/6 в Києві, яке корпорація орендує у компанії «Агробуд-1».

Про це повідомив представник акціонера ЗАТ «Агробуд-1», що є власником будівлі, Юрій БУГЛАК сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Представники компанії продемонстрували журналістам відеозапис захоплення.

Відео дня

За словами Ю.БУГЛАКА, увечері 16 березня на підприємство прибуло близько 150 осіб у камуфляжі, що представилися працівниками кременчуцької охоронної фірми ТОВ «НГК». Використовуючи холодну зброю, вони силовим методом намагалися захопити приміщення, зазначив Ю.БУГЛАК.

Після нейтралізації охоронців на вході людьми в камуфляжі до будівлі увійшли представники нового керівництва корпорації, проте захопленню приміщення запобігли працівники Печерського РВВС, які затримали близько 150 чоловік для встановлення особи, розповів Ю.БУГЛАК.

«За документами це називатиметься передача об`єкту під відповідальне зберігання охоронній фірмі», - прокоментував відеозапис Ю.БУГЛАК.

За його даними, рішення суду про арешт приміщення і передачу його під відповідальне зберігання сфальсифіковане особами, які представляються новим керівництвом корпорації «Украгропромбуд». Він вважає, що корпорація послужила лише зручним інструментом для захоплення приміщення в центрі столиці загальною площею 22 тис. кв. м.

Голова правління корпорації «Украгропромбуд» Микола УДОВЕНКО вважає нове керівництво корпорації незаконним, оскільки для його обрання "не проводилося ніяких конференцій, на яких це керівництво могло бути обраним", а також не було відповідних рішень ради і правління корпорації. За його словами, 23 лютого ц.р. відбулося засідання ради підприємства щодо вибору делегатів на виборну конференцію, яку планується провести найближчим часом.

В той же час, голова правління не може сказати, хто представляє нове керівництво підприємства. «Хто за цим стоїть, я не знаю», - зазначив М.УДОВЕНКО.

Він також повідомив, що більше двох років підприємство піддається атакам, зокрема, через фальсифікацію судових рішень і перевірок.

Начальник юридичного відділу корпорації «Украгропромбуд» Валентин ГОЛОВАТИЙ кваліфікує захоплення приміщення як злочинні дії. За його словами, сьогодні буде подано відповідне звернення до правоохоронних органів, а також в міжвідомчу комісію з питань боротьби з рейдерством.

За словами юриста ЗАТ «Агробуд-1» Олександра БІЛОКРИНИЦЬКОГО, на сьогоднішній день жоден поверх будівлі, що складається з трьох 14-поверхових секцій, не захоплений. Проте на території підприємства знаходяться люди, що називають себе представниками нового керівництва підприємства. Він також повідомив, що вхід в будівлю посилено охороняється трьома охоронними фірмами, що завдає незручності всім орендарям приміщення.

Довідка УНІАН. Українська кооперативно-державна корпорація з агропромислового будівництва «Украгропромбуд» була створена на базі корпорації «Укрміжколгоспбуд” і Міністерства сільського будівництва. До корпорації увійшли 1740 будівельно-монтажних, организацій, будівельних трестів, дорожньо-будівельних організацій і підприємств будіндустрії.