Українські та американські кінематографісти знімуть фільм про трагедію у Бабиному Яру.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на прес-конференції в УНІАН 19 березня голлівудський продюсер фільму Анатолій ФРАЙДІС (відомий за такими роботами, як “Список Шиндлера”, “Боб Ділан”).

За його словами, фільм буде знято за романом письменника Анатолія Кузнєцова “Бабій Яр”.

Відео дня

Як сказав А.ФРАЙДІС, ідея створення картини виникла два роки тому, коли він познайомився з генеральним продюсером кіновиробничої компанії “ПРО-ТВ” Віктором ПРИХОДЬКОМ, який став українським партнером проекту “Бабій Яр”.

Режисером стрічки став Гарольд БЕЙКЕР, який багато працював з Аль ПАЧІНО та іншими зірками Голівуду. Г.БЕЙКЕР, до того ж, має українське коріння, його мати з Одеси, а батько - з Ямпеля.

До головних ролей у проекті планується залучити голівудських зірок. “Сьогодні йдуть успішні переговори з Ентоні ХОПКІНСОМ, Джесікою ЛАНЖ і Меріл СТРІП”, - зазначив А.ФРАЙДІС.

Планується, що історія “Бабій Яр” в українсько-голівудському проекті буде розіграна трьома мовами - англійською, українською та ідиш. 90% фільму буде зніматися в Україні, зокрема у Києві та у Чернівцях. решту - в Голівуді. Зйомки заплановано на вересень 2007 року.

Бюджет фільму становитиме близько 25 млн. доларів. За словами В.ПРИХОДЬКА, вони звернулися за підтримкою до Міністерства культури, яке пообіцяло виділити частину грошей. Також розраховують на підтримку Дмитра ТАБАЧНИКА та Віктора ПІНЧУКА, додав В.ПРИХОДЬКО.